Soorten Twelve Step Programs

Soorten Twelve Step Programs

In 1935, Bill Wilson en Dr. Bob Smith begon te werken aan wat zou de Anonieme Alcoholisten (AA) geworden. De 12 stappen de loop der tijd als Wilson begon het schrijven van zijn "Big Book" en de groepen groeide. Twaalf-stappen groepen hebben zich ontwikkeld van een focus op alcohol recovery programma's die ook aandacht besteden aan andere vormen van verslavingen. De principes van de ondersteuning en het creëren van een veilige plek om te herstellen van verslaving problemen blijven hetzelfde in alle twaalf-stappen groepen.

Substance Abuse

De eerste twaalf-stappen groep behandeld met alcoholisten en hun verslaving. Sindsdien's voor narcotica, cocaïne, nicotine, marihuana, methamphetamine en algemene chemische verslaving programma ontwikkeld om met de verslavende specifieke problematiek andere soorten stoffen.

Seksuele Verslavingen

Twaalf-stappen programma's bieden ondersteuning voor een breed scala aan seksuele verslavingen. Programma's zijn beschikbaar voor degenen die als prostituees en andere sekswerkers en degenen die in andere soorten seks industrieën zoals strippers en prostituees winkel werken werkte assisteren. Er zijn programma's die specifieke problemen van personen die verslaafd zijn aan liefde, seks, gedwongen seks of relaties aan te pakken. Een twaalf-stappen programma voor overlevenden van seksueel misbruik is ook beschikbaar.

Behavioral Verslavingen

Gokkers, workaholics, debiteuren, spenders en hoarders kan een groep van mensen die werken op die recovery vraagstukken te vinden. Twaalf-stappen groepen zijn beschikbaar die zich richten op psychische problemen, zoals depressie, schizofrenie, fobieën, obsessief-compulsieve stoornis, neurotisch gedrag en zelfverminking. Mensen met meerdere psychische problemen kan een deel van multiple twaalf-stappen programma's die hun specifieke behoeften te kunnen voorzien.

Eten Verslavingen

Personen met dwangmatige eetstoornissen, waaronder anorexia, boulimia, dwangmatig eten en overeten kan hulp in twaalf-stappen programma's gericht op hun verslaving te vinden. Sommige van de groepen niet het type eetstoornis specificeren, de voorkeur aan allen die problemen hebben met voedsel hebben te ondersteunen.

Emotionele problemen en verslavingen

De twaalf-stap emotionele problemen programma's bieden ondersteuning aan individuen, families en koppels. Dit kan onder meer ouders met woede kwesties en koppels die zijn mede-afhankelijk. Paren die naar Stellen in Recovery en het herstellen Stellen groepen behoren, moet ten minste één lid dat nog eens twaalf-stappen programma bijwoont bevatten.

Artistieke Ondersteuning

The Artists herstellen Door de Twaalf Stappen (ARTS) groep biedt een unieke manier voor kunstenaars met creatieve blokken om te gaan met hun problemen van onwaardig voelen of saboteren hun succes. Deze groep opent haar deuren voor creatieve kunstenaars van allerlei aard. De leden komen overeen om hun eigen creativiteit en die van anderen te koesteren.

Non-Specific Recovery

Sommige twaalf-stappen programma's accepteren mensen met enige vorm van verslavend gedrag. Dit omvat de Invorderingen Anoniem, de Solution Focused Twaalf Stap Fellowship en All Verslavingen Anonieme groepen. Leden in deze groepen zullen liefdevolle steun en veiligheid te ontdekken, ongeacht wat hun verslavend gedrag.

Ondersteunende Familie en Vrienden

Familie en vrienden van verslaafden kunnen ook deelnemen aan de twaalf-stappen programma's die zich richten op hun behoeften en problemen. Deze groepen zorgen voor de broodnodige ondersteuning en informatie voor degenen die betrokken zijn bij en de zorg over iemand met een verslaving. De steungroep kan de enige plek waar ze open en eerlijk over hun gevoelens en de situatie kan zijn.