Soorten tumoren van de eierstokken

Meer dan 30 verschillende soorten van ovariumtumoren bestaan ​​en elke goedaardig of kwaadaardig kunnen zijn. Deze 30 soorten make-up drie subcategorieën van tumoren: Epithelial, Germ Cell, en seks Cord Stromal.

Goedaardige epitheeltumoren

Sereuze adenomen, mucineuze adenomen en Brenner tumoren zijn epitheliale tumoren. Dit zijn de meest voorkomende vorm van eierstokkanker tumor. Deze tumoren beginnen op de bekleding buiten de eierstok. De meeste van hen zijn goedaardig.

Kwaadaardige epitheeltumoren

Negentig procent van eierstokkanker zijn epitheliale ovariumcarcinoom. Wanneer de diagnose van dit type tumor, wordt het ingedeeld bij een subtype, rang en het podium. Dit bepaalt hoe groot de kans is om de tumor te verspreiden en groeien snel. Vrouwen boven 50 zijn vatbaar voor dit type.

Goedaardige kiemceltumoren

Kiemceltumoren vormen in het ei-producerende cellen van de eierstok. De meeste zijn goedaardig, en slechts ongeveer 5 procent leiden tot kanker van de eierstokken. Vrouwen onder de 30 worden het meest gediagnosticeerd.

Kwaadaardige kiemceltumoren

Dysgerminoma is de meest voorkomende vorm van maligne ovarium tumor. Het treft meestal tieners en vrouwen in hun jaren '20. In de meeste gevallen is de tumor beperkt tot de eierstok, en patiënten geopereerd om de eierstok verwijderd.

Seks Cord stroma tumoren

Seks Cord Stromal maakt 5 procent van de gevallen en is de minst agressieve. In dit type tumoren te vormen in weefsel dat de eierstok elkaar houdt. Dit weefsel produceert oestrogeen en progesteron. Slechts ongeveer 1 procent van eierstokkanker zijn sex cord stromale.