Soorten Therapeutische Communications

Soorten Therapeutische Communications

De therapeutische relatie faciliteert positieve verandering in de klant die hulp zoekt. Hoe gaat dit gebeuren? Elke therapeut leert een verscheidenheid van basisvaardigheden en wanneer ze effectief te gebruiken. In hun tekst op het helpen van vaardigheden, Drs. Clara Hill en Karen O'Brien beschrijven deze technieken en welke rol ze spelen in de loop van de therapeutische relatie, in termen van het helpen van de cliënt te verkennen, inzicht en actie te ondernemen.

Bijwonen en luisteren

Bijwonen en luisteren zijn veelzijdige vaardigheden die een sterke basis voor alle andere communicatie bieden. Bijwonen verwijst naar de manier waarop je de klant te laten zien, fysiek, dat u aanwezig zijn in het moment met hen zijn. Listening verwijst naar het begrijpen wat de klant communiceert, verbaal of non-verbaal. Oogcontact, glimlachen, gezichtsuitdrukking, ontroerend, knikkend of synchroniseren van bewegingen met de andere persoon over te brengen een hoge mate van interesse en aandacht.

Reflecties

Herwerkingen, of reflecties van betekenis, betrekken parafraseren van de inhoud van wat een cliënt zegt en 'verbeelden' het terug naar hen. Dit helpt anderen om zich gehoord voelen en ondersteund, en moedigt verdere exploratie. Restatements gebruik van soortgelijke woorden in een meer beknopte en concrete manier.

Weerspiegelingen van gevoelens helpt cliënten verkennen gevoelens diep door het identificeren van de emoties die ze ervaren. Veel klanten korting, ontkennen of negeren wat ze voelt omdat iemand een gebrek aan acceptatie, die dit soort communicatie belangrijk maakt, heeft medegedeeld.

Vragen

Gesloten vragen zijn bedoeld om specifieke soorten informatie te verzamelen, en kan vaak worden beantwoord met een "ja" of "nee". Hoewel behulpzaam bij het zoeken naar een bepaalde reactie, gesloten vragen hebben de neiging om het afsluiten van de exploratie proces. Open vragen, in tegenstelling, aan te moedigen verder onderzoek van de gevoelens van de cliënt en problemen. Bijvoorbeeld de vraag: "Wat voel je je nu toch?" geopend zou zijn, omdat het duwtjes van de cliënt om zijn of haar reactie dan een paar woorden uit te breiden.

Uitdaging en Interpretatie

Uitdagingen markeren verschillen of tegenstrijdigheden die de cliënt niet bewust van kunnen zijn. Het is de bedoeling om inzicht te bevorderen door het identificeren van onaangepast gedachten, gedragingen en gevoelens en het omgaan met weerstand tegen verandering. Uitdagingen moeten met respect en gevoeligheid worden uitgevoerd om effectief te zijn.

Interpretaties presenteren nieuwe verklaringen voor gedachten, gedragingen of gevoelens om inzicht te bevorderen in de problemen. Dit kan ook de klant "toestemming" om de gevoelens in verband met het probleem te ervaren, nu dat een reden is geïdentificeerd geven.

Self-Disclosure en Immediacy

Therapeuten soms zelf openbaren door het presenteren van hun eigen persoonlijke ervaring met een probleem. Klanten kunnen dan beslissen of het inzicht of de manier van omgaan met het probleem zou werken voor hem of haar. Zelf-onthullingen presenteren van een model voor het succesvol aanpakken van het probleem.

Directheid maakt gebruik van de gevoelens van de therapeut over de cliënt om een ​​cadeau-time bron van informatie over de manier waarop hij of zij wordt gezien bieden. Problemen in de therapeutische relatie, die moeilijkheden heeft de klant met anderen kunnen weerspiegelen in de wereld, kan worden aangepakt wanneer directheid wordt gebruikt.

Informatie en Direct Begeleiding

Therapeuten geven klanten informatie om hen te helpen uit te voeren verandert wanneer ze klaar zijn om op te treden. Feiten, ervaringen, middelen, en percepties van de klant zijn soorten van gegevens die kunnen worden verstrekt om te vergemakkelijken het nemen van maatregelen. Directe begeleiding gaat een stap verder en het gaat om de therapeut de leiding van de opdrachtgever, het maken van suggesties of het geven van advies.