Soorten Subliminal Messages

Soorten Subliminal Messages

Subliminale middelen onder de drempel van het bewustzijn en een subliminale boodschap is een richtlijn, verborgen in een beeld of audio-opname, die naar verluidt heeft invloed op de consument zonder hun medeweten. Subliminale boodschappen zijn gevonden (of beweerd te zijn gevonden) in print advertenties, muziekopnamen, films en televisie, onder andere mediums.

Geschiedenis van Subliminal Messages

Hoewel er verhalen van soldaten wordt geconditioneerd met behulp van subliminale hersenspoeling technieken al in 1898, de eerste keer dat subliminale boodschappen veroorzaakt massa zorg was in 1957, toen marktonderzoeker James Vicary aangekondigd dat hij een techniek om invloed bioscoopbezoekers onbewust had ontwikkeld. Vicary plaatste een apparaat genaamd een trachiscope in projectieruimte van de film, waar de machine flitste de woorden "drink cola" en "eet popcorn" over het scherm, naar verluidt het beïnvloeden concessie consumptie. Vicary weerlegde later de werkzaamheid van zijn apparaat, maar de geest was uit de fles en consumenten vroeg zich af of subliminale boodschappen kunnen veroorzaken met ons op te treden tegen onze eigen belangen beter.

Audio Berichten

Subliminale audio berichten zijn zowel ervaren als een kracht ten goede en ten kwade. Subliminale zelfhulp opnames zijn een miljoenen dollar industrie met titels die gebruikers beloven hulp aan onderwerpen, variërend van het verliezen van gewicht aan het overwinnen van negatieve gedachten. Aan het andere eind van het spectrum, een high-profile rechtszaak beschuldigde de heavy metal rock band Judas Priest van het coderen van negatieve berichten in hun albums. Een ouder wiens kind zelfmoord had gepleegd klaagde de band, beweert de woorden "doe het, doe het 'had onbewust geïmplanteerd in het lied, het stimuleren van de tiener om zijn eigen leven te beëindigen. De band won de proef.

Visual Berichten

James Vicary's "Drink Coke" film experiment is een beroemde vroege poging om gedrag te beïnvloeden met behulp van een visueel medium, woorden knipperende over een scherm. Andere soorten beelden zijn eveneens gebruikt om het gedrag beïnvloeden onbewust. In de jaren 1970, professor in de communicatie Wilson Bryan Key beweerde gevlekte seksueel getinte beelden en woorden in sigaretten en sterke drank advertenties hebben. Een recente Duke University studie bleek dat proefpersonen uitgevoerd creatiever wanneer onbewust blootgesteld aan het Apple-logo. Meer recent werd president George Bush herverkiezing team beschuldigd van het gebruik van het woord "ratten" in verband met het woord "democraten" om een ​​associatie tussen de twee te trekken.

Heeft Subliminal Messages werken?

Het gebruik van subliminale boodschappen in de reclame is illegaal in de VS en het Verenigd Koninkrijk. New York University professor John Bargh denkt subliminale boodschappen zijn effectief, maar niet de berichten te zien als een subversieve mind control techniek, in plaats van slechts een van de vele soorten beelden gebruikt om het product te verkopen. Een University of Washington onderzoek niet de effectiviteit van subliminale zelfhulp tapes blijken echter.