Soorten Pijn Van een vergrote prostaat

Soorten Pijn Van een vergrote prostaat

De prostaat is een klier die uniek is voor mannen. Het is ook onderscheidend omdat het klier die blijft groeien als een man leeftijden. De groei van de prostaat, en de locatie, kan een bron van pijn en ongemak, vooral voor mannen boven de leeftijd van 60.

Tekenen van een vergrote prostaat

Aangezien de prostaat blijft groeien, heeft het potentieel om blaas problemen en zelfs pijn. De symptomen kunnen bestaan ​​uit pijn of branderig met urineren, frequent of dringende plassen, onvermogen om helemaal leeg de blaas, of het gevoel dat de blaas niet is geleegd.

Symptomen met betrekking tot

De meeste van de symptomen die gepaard gaan met een vergrote prostaat zijn ongemakkelijk en betekenen een goedaardige aandoening. Er zijn echter enkele symptomen, zoals pijnlijke ejaculatie; constante (of terugkerende) pijn in de onderrug, heupen, testikels, rectum of het bekken; of pijn bij het plassen met koorts, die de onmiddellijke aandacht van een arts nodig.

Oorzaken van pijn

Prostate doen zich doorgaans uit drie bronnen: goedaardige prostaathyperplasie (BPH), prostatitis (ontstoken of geïnfecteerde prostaat) en prostaatkanker. De terugkerende pijn in het bekken en / of rectum, vaak kenmerkt chronische prostatitis, is het moeilijk te behandelen door het ontbreken van infectie.

Diagnostic Tools

Problemen met de prostaat kan worden vastgesteld op een aantal verschillende manieren. Een grondige examen worden gewoonlijk uitgevoerd naast een digitaal rectaal onderzoek, urineonderzoek, prostaat-specifiek antigeen (PSA) bloedonderzoek, ultrasound, x-ray, cystoscopie (camera bevestigd aan een buis die in de urinebuis wordt ingebracht) en / of urinestroom testen.

Behandelingen

De meeste prostaat problemen kunnen effectief behandeld worden door een verscheidenheid van medische behandelingen, maar het is belangrijk om een ​​arts zodra de symptomen manifesteren bekijken. BPH wordt gewoonlijk aangepakt door alfablokkers, enzymremmers of een combinatie van de twee, terwijl prostatitis wordt behandeld met antibiotica bij infectie is de onderliggende oorzaak van de ontsteking.

Prognose

Mannen die lijden aan prostatitis of BPH zijn niet meer kans te worden gediagnosticeerd met prostaatkanker. Toch moet pijnlijke symptomen onmiddellijk worden aangepakt om uit te sluiten kanker of infectie en om de juiste behandeling te streven.