Soorten Paranoia

Soorten Paranoia

Een persoon die lijdt aan paranoia heeft een onrealistisch gevoel van haar eigen belang en voelt anderen zijn "uit om haar te krijgen." Ze kunnen grote moeite anderen te vertrouwen te hebben en heeft beperkte sociale relaties. Symptomen van paranoia aanwezig in dergelijke psychische aandoeningen zoals depressie, bipolaire stoornis, paranoïde persoonlijkheidsstoornis en schizofrenie. Te worden gediagnosticeerd als een psychische aandoening, moet paranoia zijn het vermogen van de persoon om een ​​gelukkig, goed leven ernstig beïnvloeden. Langdurige psychotherapie en medicijnen de behandeling van keuze.

Echtelijke Paranoia

Iemand die lijdt aan de echtelijke paranoia heeft gevoelens van intense jaloezie. Ze kan haar vriend te volgen, hem beschuldigen van valsspelen zonder logische reden en kan zelfs voorstellen dat de meest goedaardige van zijn vrouwelijke vrienden als haar rivalen. Paradoxaal genoeg kan leiden tot overmatige beschuldigt iemand van valsspelen hem tot afstand van de relatie trekken emotioneel, waardoor hij meer kans om vals te spelen. Dus mensen die lijden aan echtelijke paranoia neiging om de werkelijkheid die ze het meest bang te maken.

Erotomanie

Iemand die lijdt aan erotomanie zal geloven anderen zijn verliefd op haar wie ze heeft slechts een beperkte relatie met of misschien zelfs nog nooit hebben ontmoet. Erotomanie wordt vaak weergegeven door mensen die lijden aan een bipolaire stoornis als ze last hebben van een manische episode. Ze kunnen zeggen dat ze zijn getrouwd met een filmster, bijvoorbeeld.

Hypochondrische Paranoia

Een persoon met hypochondrische paranoia gelooft dat hij last heeft van talloze ziektes en dat zijn arts is een samenzwering tegen hem door te weigeren zijn aandoeningen te behandelen.

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis

Een persoon die lijdt aan paranoïde persoonlijkheidsstoornis gelooft anderen liggen aan hem, is verdacht van andere motieven, denkt dat anderen zijn met behulp van persoonlijke informatie tegen hem, en toont extreem defensief en de noodzaak om de hele tijd in orde zijn. Dit type persoonlijkheidsstoornis vormt meestal gedurende vele jaren en zal op lange termijn corrigerende psychotherapie nodig.

Paranoïde Schizofrenie

Paranoïde schizofrenie is een ernstige en chronische psychische ziekte, kunnen de symptomen van die niet zijn totaal afwezig, zelfs wanneer een doeltreffende regeling medicatie wordt onderhouden. Een persoon die lijdt aan paranoïde schizofrenie kunnen stemmen horen vertellen haar dat mensen proberen om haar te kwetsen of kunnen waandenkbeelden dat co-werknemers willen haar vermoorden hebben. Woede, wrok, geweld of emotionele afstandelijkheid kunnen alle co-optreden.