Soorten orthodontische Retainer Sluitingen

Soorten orthodontische Retainer Sluitingen

Na het verdragen van twee jaar van braces, hoeft de patiënt niet naar een terugval ervaren. Om de tanden te voorkomen terugkeren naar hun oorspronkelijke positie, orthodontisten instrueren hun patiënten te vazallen dragen. Omdat apparaten die helpen om tanden recht te houden, moeten ze stabiel in de mond van een patiënt. De meest voorkomende uitneembare retainer heet een Hawley retainer. Om de noodzakelijke stabiliteit, Hawley klemmen bevatten klemmen. Soorten gespen zijn omtrek, Adams, bal, pijl en delta.

Rondgaande

Omtreksrichting gespen, die ook bekend als C-klemmen, zijn de meest gebruikte klemmen aan orthodontische houders. Ze zijn gevormd rond molaren in een pad dat het tandvlees parallellen. Zoals hun naam al aangeeft, de sluitingen volgen de omtrek op het gezicht van het maaltand, te beginnen in het acryl deel van de houder en eindigt als een gratis terminal in een ondersnijding van de molaire kroon. Het vrije uiteinde van de draad kunnen deze klemmen gemakkelijk worden aangepast.

Adams

Adams klemmetjes hebben geen vrij uiteinde van de draad, in tegenstelling omtrek klemmen. In plaats daarvan worden beide delen van deze klemmen verbonden met het acryl van de houder. Elke Adams gesp bevat twee kleine bochten in de draad die passen in de ondersnijdingen van de molaire kroon, het verstrekken retainer stabiliteit. Adams gespen kunnen worden gekocht pre-gebogen, of ze kunnen op maat gebogen tijdens retainer fabricage zijn.

Bal

Ball gespen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze bestaan ​​uit een draad met een kleine metalen bal op de punt. De draad gaat in het acryl van de houder en kruisen tussen twee tanden aan het gezicht van de tanden te bereiken, evenals alle andere klemmen. De bal-einde van een bal gesp past tussen twee tanden op het gezicht kant, en de bal bezig met dat lichte undercut om retainer stabiliteit.

Pijl

Arrow gespen zijn in wezen de helft van een Adams gesp. Net bal klemmen, ze gaan de kleine undercut gevormd tussen twee aangrenzende tanden op het gezicht kant. Ze worden gebruikt bij patiënten met grote ondersnijdingen, waarin bal gespen teveel retentie zou bieden. Overmatige waterberging kan het te moeilijk voor een patiënt te plaatsen en verwijderen van de houder.

Delta

Delta gespen zijn vergelijkbaar met Adams gespen, maar ze kleine lussen, of helices bevatten. Terwijl een Adams sluiting heeft twee kleine bochten in de draad, een Delta sluiting heeft twee kleine helices die de ondersnijdingen op de molaire kroon betrekken. Vanwege de helices, Delta slotjes zijn iets meer omvangrijk dan Adams gespen, maar beide types bieden vergelijkbare hoeveelheden van retentie.