Soorten MRI Scans

Een MRI (magnetic resonance imaging) scan is een vorm van weke delen testen dat in de vroege jaren 1980 tot de voorhoede van de diagnostische geneeskunde kwam. Een MRI tegenstelling tot een röntgen- of CT-scan, zendt geen straling. In plaats daarvan, Netdoctor verklaart dat een MRI gebruikt magnetische radiogolven --- 10-30.000 keer sterker dan die van de magnetische kracht van de aarde. Er zijn verschillende soorten van MRI scans, elk een belangrijke rol bij de diagnose van ziekte.

Brain and Neck

Een MRI onderzoeken dat het zachte weefsel van de hersenen kan een belangrijke diagnostische hulpmiddelen voor artsen die proberen om de oorzaak van een ziekte te bepalen, zoals de ziekte van Parkinson. Volgens de University of California, San Diego kan een MRI van het zachte weefsel van de nek helpen massa, tumoren en laesies en, vasculaire en structurele abnormaliteiten diagnosticeren.

Cardiale en Borst

Cardiale MRI-scans zijn zeer effectief in het bepalen van hartproblemen die het gevolg zijn van lichamelijke afwijkingen of erfelijke factoren. Radiologie Info.org verklaart dat een cardiale MRI scan soms het gebruik van een contrastmiddel dat wordt toegediend in de ader kan inhouden. Het contrastmiddel zorgt voor een helderder MRI beeld van het inwendige lichaam weefsels. Breast MRI scans nog niet ontwikkeld voor de detectie van borstkanker, maar zijn nuttig bij de evaluatie van silicone borstimplantaten.

Wervelkolom

Spine MRI-scans wordt vaak besteld in gevallen waarin rugpijn is een probleem. De MRI-scan kan worden aanbevolen als gevoelsverlies optreedt in de ledematen van het lichaam. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine, kan een MRI-scan tumoren of spinale gebreken zoals, compressie van het ruggenmerg of uitpuilende schijven onthullen.

Buik, bekken en de lever

MRI-scans kunnen ook worden uitgevoerd op de buik en bekken en de lever. Een MRI-scan van de buik of lever abcessen, hemangiomen (goedaardige tumoren) en andere afwijkingen die binnen het buikorganen bestaan ​​vertonen. Een MRI van het bekken wordt gewoonlijk uitgevoerd om de diagnose van reproductieve omstandigheden bij vrouwen, volgens emedicinehealth.com. Bekken MRI-scans bij mannen worden vaak uitgevoerd om te helpen bij het vaststellen van het bestaan ​​van prostaatkanker.

Extremiteiten

Lichaamsdelen zoals de vingers, armen, benen, voeten, ellebogen, pols en hand kunnen allemaal worden gescand met behulp van MRI-technologie. Aetna meldt dat het gebruik van een MRI scan om te evalueren de extremiteiten is geschikt wanneer er een behoefte om een ​​massa of lokale infectie te diagnosticeren. Een MRI van de ledematen kan ook noodzakelijk worden geacht voor de operatie of bij ongenezen problematisch breuken.