Soorten MRI Machines

Soorten MRI Machines

Magnetische resonantie beeldvorming (MRI) machine wordt algemeen gebruikt om artsen te helpen diagnosticeren hun patiënten symptomen. Het maakt het mogelijk uw arts om beelden van de interne structuren te zien in je lichaam. In tegenstelling tot een X-ray, en MRI is zeer gedetailleerd en kan uw arts voorzien van waardevolle informatie om te helpen op maat van uw behandelschema adequaat. Er zijn verschillende types MRI machines in gebruik.

Identificatie

Een MRI machine is eigenlijk een grote buis met een tabel die de patiënt op ligt. De patiënt wordt geplaatst in de buis ofwel voeten of hoofd eerst, afhankelijk ont ​​hij dat wordt onderzocht gebied. Binnen de grote buis zijn magneten, die niet zichtbaar zijn voor de patiënt. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld de magneten draaien rond de patiënt en een situatie waarin de patiënt zich in een lage sterkte magnetisch veld. De MRI-machine is een geavanceerd computersysteem bevestigd. De computer vertaalt de informatie van de MRI om gedetailleerde beelden van organen en weefsels veroorzaken. Het resultaat is een document lijkt op een röntgenfoto die kunnen worden geïnterpreteerd door uw arts.

Betekenis

MRI's worden vaak gebruikt om aandoeningen zoals tumoren, ontwikkelings, schade veroorzaakt door een beroerte en chronische aandoeningen zoals multiple sclerose diagnosticeren. Artsen kunnen ook informatie over veranderingen en letsel aan de wervelkolom en wervels, de gewrichten en de structuur van het hart spier. MRI kan ook problemen constateert bij veel van de interne organen en kan worden gebruikt bij verdenking borstkanker. Het voordeel van MRI vergeleken met een röntgenfoto is dat het veel meer gedetailleerd, kan het meer zien dan alleen botten en gewrichten, en het kan produceren 3-D beelden waardoor het lichaam te worden bekeken vanuit verschillende invalshoeken.

Soorten

Er zijn twee hoofdtypen van MRI-machines. Open en gesloten. Ze zijn beide een top over de patiënt. Het belangrijkste verschil is in omvang en hoeveel de machine rond de patiënt. Een gesloten machine is een kleinere en meer smalle buis en biedt de beste afbeeldingen. De afbeelding bovenaan het artikel.
Een open MRI-machine is aan drie zijden open, waardoor het meer comfort voor de patiënt. Maar de beelden zijn niet zo goed omdat de magneet niet rond het gehele lichaam reist.

Overwegingen

Een gesloten machine is het voorkeurstype MRI door artsen gevolg van meer nauwkeurige beelden. Echter vanwege het feit dat de bovenkant van de machine een paar centimeter boven het gezicht van een patiënt kan ongemakkelijk voor veel patiënten en creëren gevoelens van claustrofobie. Daarnaast kan een gesloten MRI-machine alleen patiënten duren tot £ 300.
Met een open MRI, hoeft de magneten niet cirkel rond je lichaam, zodat de imaging-mogelijkheden zijn beperkter. Er zijn een aantal tests een open MRI-machine niet kan doen. Een pluspunt is dat een open machine patiënten kan duren tot £ 450.

Functies

Met de vooruitgang in de technologie zijn er nu ook MRI's die het mogelijk maken de patiënt zitten of staan ​​in de machine. Zie de foto hier. Dit is bijzonder nuttig wanneer de arts moet de effecten van gewichtsbelasting op het lichaam zien. Bij rugpijn, pijn of druk kunnen verdwijnen als de patiënt ligt in een open of gesloten MRI. Maar bij zitten of staan ​​de oorzaak van het probleem kan beter worden opgespoord. Een nadeel is dat de arts de patiënt moet plaatsen in een pijnlijke positie tijdens het uitvoeren van de scan. Aan de positieve kant sommige modellen komen zelfs met een TV kan de patiënt tijdens het testen kijken.