Soorten MRI Contrast

Soorten MRI Contrast

Magnetic Resonance Imaging, gewoonlijk aangeduid als MRI, een weergavetest gebruikt als een diagnostisch hulpmiddel om de verschillende soorten ziekten. MRI met contrast biedt nauwkeurigere diagnose en verbetert de specifieke structuren diagnose voor afwijkingen met behulp van contrast kleurstoffen. Contrast kleurstoffen zijn oplossingen die helpen accentueren en het imago, het geven van meer gedetailleerde informatie voor de beoordeling van de MRI resultaat en zijn van verschillende types.

Intravasculaire Contraststoffen

Intravasculaire contrast kleurstoffen beschouwd bloed pool want deze blijven langer in het bloed vergeleken met de conventionele contrast kleurstoffen. Ze zijn het meest effectief zijn in het beoordelen van dood weefsel van het hart, myocard levensvatbaarheid, en tumoren. Een gemeenschappelijke intravasculair contrastmiddel gadolinium. Het contrastmiddel wordt gebruikt om de zichtbaarheid van bloedvaten te verbeteren bij het uitvoeren van magnetische resonantie angiografie en hersentumor verbeteringen. Het zal in de circulatie blijven distributie aan de interstitiƫle ruimte en worden uitgescheiden door de nieren.

Gadolinium wordt gebruikt als een chelaat verbinding veilig kan worden toegediend. De Food and Drug Administration, echter een waarschuwing dat gadolinium risico bij personen met ernstige nierinsufficiƫntie en chronische leverziekte te nefrogene systemische fibrose ontwikkelen kunnen opleveren. Andere intravasculaire MRI-contrastmiddelen zijn ultrakleine superpermagnetic ijzeroxide, gadolinium gelabeld albumine, chroom gelabelde rode bloedcellen en gadolinium-DTPA gelabelde dextran.

Oral Contraststoffen

Het voornaamste gebruik van orale contrastmiddelen is het maagdarmkanaal beeldvorming verbeteren. Klinische studies van de afdeling Radiologie van de Universiteit van Regensburg in Duitsland gaf aan dat abdominale MRI met orale contrast toonde nauwkeuriger pathologische bevindingen en geeft een betrouwbaar diagnostisch hulpmiddel voor de evaluatie van darmproblemen. Perflubron is een gastro-intestinale MRI oraal contrastmiddel gebruikt voor pediatrische donkerder beeld van de lichaamsholte te bevorderen om visueel beeld te verbeteren.

Paramagnetische contrastmiddel

Paramagnetische type contrastmiddel wordt gevormd in de gecheleerde verbinding het meest geschikt voor intraveneuze injectie te maken. Intravasculaire contrastmiddelen vallen in deze categorie en zijn nuttig bij het opsporen van tumoren, beeldvorming van het hart, fibrose, tussenwervelschijven instorten, en plaques. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn het gevoel van warmte, misselijkheid, braken, inbeslagneming en hoofdpijn.

Superparamagnetische Contraststoffen

De superparamagnetische contrastmiddelen minder oplosbaar dus ze zijn alleen geschikt voor magnetische resonantie beeldvorming uit het maagdarmkanaal. Gemeenschappelijke contrastmiddelen van dit type ferriet en bariumsulfaat. Orale middelen vallen onder deze categorie van contrastmiddelen voor MRI-diagnostiek.