Soorten misbruikte drugs

Drugsverslaving wordt gekenmerkt door een psychologische en fysieke afhankelijkheid van drugs. Mensen misbruik maken van een aantal verschillende soorten drugs, illegale en legale, en deze geneesmiddelen beïnvloeden mensen verschillend.

Cannabinoïden

Cannabinoïden beïnvloeden gebieden van de hersenen genaamd cannabinoïde-receptoren. Ze ertoe leiden dat mensen moeite met concentreren, vervormde percepties, een verlies van motorische coördinatie en / of gevoelens van euforie hebben. Sommige veelgebruikte cannabinoïden zijn hasj en marihuana.

Depressiva

Depressiva, ook bekend als downers, die het centrale zenuwstelsel, ontspannen zenuwen en spieren. Veel van deze geneesmiddelen ertoe leiden dat mensen zich suf en heb een gevoel van welzijn, een gebrek aan coördinatie en / of een onvermogen om zich te concentreren. Sommige veelgebruikte depressiva zijn alcohol, barbituraten, benzodiazepines en GHB.

Dissociatieve anesthetica

Dissociatieve anesthetica controle van de hoeveelheid glutamaat, een chemische stof die de perceptie van pijn en milieu reacties van het lichaam beïnvloedt, in de hersenen. Deze geneesmiddelen kunnen de gevoelens van onthechting te brengen en vervorming van beelden en geluiden veroorzaken. Twee veelgebruikte dissociatieve anesthetica zijn phencyclidine (PCP) en ketamine.

Hallucinogenen

Hallucinogenen belemmeren de interactie tussen zenuwcellen en de chemische serotonine, een chemische stof die het gedrag van mensen en de perceptie beïnvloedt. De drugs kunnen hallucinaties en stemmingswisselingen veroorzaken. Lyserginezuurdiethylamide (LSD), mescaline en psilocybine zijn veelgebruikte hallucinogenen.

Stimulerende middelen

Stimulantia, ook bekend als bovendeel, verhoging van de hoeveelheid van bepaalde stoffen, zoals noradrenaline en dopamine in de hersenen. Deze geneesmiddelen kunnen ertoe leiden dat mensen meer alert, fysiek actief zijn, angstig en wakker voelen. Sommige veelgebruikte stimulantia zijn amfetaminen, cocaïne, methamfetamine en nicotine.

Opioïden

Opioïden kunnen pijnsignalen te houden van het bereiken van de hersenen door het beheersen van moleculaire groepen genoemd opioïde receptoren. Deze geneesmiddelen kunnen de pijn verlichten en gevoelens van euforie, slaperigheid en verwarring veroorzaken. Sommige veelgebruikte opioïden morfine, codeïne, opium en heroïne.