Soorten Masses Gevonden in Borsten

Soorten Masses Gevonden in Borsten

Onder de tepel van de borst, melkproducerende kanalen vormen grote poriën genoemd melkreservoirs. Deze sinussen kunnen als melk reservoirs, maar keratine, een vezelachtig eiwit in de huid, haar en nagels, kan het kanaal, waardoor de vorming van een abcesvorming afdichten. Deze relatief onschuldig voorval is goed voor bijna 85 procent van de massa's die in het borstweefsel te vormen. Niettemin, in overleg met een arts op de ontwikkeling van een groei in de borst.

Kwaadaardige en goedaardige Masses

Kwaadaardige massa's in het borstweefsel, of invasieve kanker van de borst, het vaakst voorkomen bij vrouwen ouder dan 40 jaar met een familiegeschiedenis van de ziekte. Andere risicofactoren inhouden menarche, of menstruatie, vóór de leeftijd van 12, het optreden van de menopauze na de leeftijd van 55 en zwangerschap na de leeftijd van 30 Overwegende dat, goedaardige massa's zijn de ontwikkeling van cysten en fibrose - collecties van vezelachtige eiwitten in de borsten - en worden meestal veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de menstruele cyclus. Cysten zijn vaak gebeurtenissen die zijn gevonden in ongeveer een derde van de vrouwen tussen de leeftijden van 35 en 50.

Hyperplasie

Hyperplasie van borstweefsel wordt veroorzaakt door de ongecontroleerde groei van cellen in de kanalen van de borsten en treedt normaliter een vierde van vrouwen van alle leeftijden. Echter, ongeveer 1 op 25 is een atypische hyperplasie, waardoor een groter risico van kwaadaardige borstkanker heeft ervaren.

Fibroadenoma

Fibroadenomen zijn de meest voorkomende bron van borstkanker massavorming bij vrouwen jonger dan 25 Ze komen in de kanalen van de borst en verschijnen als afzonderlijke, "rubberachtig" pijnloze massa variërend van 1 tot 5 cm in diameter.

Phyllodes Tumor

Een Phyllodes tumor is eigenlijk een overwoekerd fibroadenoma, doorgaans goedaardig, maar kan uitzaaien in bijna 10 procent van de patiënten. Deze tumoren lijken zo groot, individueel, stevige massa die normaal verschijnen bij vrouwen in hun jaren '40 of '50.

Borst abcessen

Staphylococcus aureus en streptokokkenbacteriën zijn de meest voorkomende bacteriële organismen erkend als verwekkers van abcessen in de borst. Andere minder vaak voorkomende oorzaken zijn Staphylococcus epidermidis, Peptostreptococcus species en Escherichia coli, die bacteriën die normaal gesproken door de meeste mensen gedragen zijn. Ze veroorzaken problemen wanneer ze groeien in gebieden die niet hun aantallen in toom kunnen houden door de concurrentie met de populaties van andere bacteriën.

Eileider Carcinoom

Een studie die in het maart 2011 nummer van "RadioGraphics" een reportage over de relatie tussen primaire eileider carcinoom, PFTC, en borstkanker. De auteurs drong een beter gebruik van beeldvormende technieken om een ​​breed scala van aandoeningen die invloed hebben op de eileiders en kunnen vaak metastaseren het borstweefsel in de vorm van diagnosetechnieken. De studie stelde dat de meest voorkomende vorm van PFTC is bekken ontstekingsziekte, die kan worden onderschat de vrouwelijke bevolking. De auteurs vinden dat PFTC heeft onderscheidende imaging kenmerken die een uitkering in het opsporen van deze aandoening van andere bekken massa's die kunnen migreren naar de borsten te onderscheiden kan zijn.

Diagnose van borstkanker

De in maart 2011 nummer van "Academische Radiologie" omvatte een studie die verschillende methoden onderzocht in de diagnose van borstkanker uitzaaiingen van kwaadaardige tumoren niet van oorsprong uit de borsten. Doel van de onderzoekers was om een ​​schatting van de gebeurtenissen van metastasen uit nonmammary maligniteiten en illustreren hun optredens verkregen door radiologisch onderzoek. Ze kozen zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten en gebruikt computerondersteunde tomografie, een computer gegenereerd beeld van het borstweefsel, en vergeleken deze techniek conventionele mammografie en magnetische resonantie beeldvorming, MRI. De auteurs vonden dat een combinatie van beeldvorming was noodzakelijk om nauwkeurig te karakteriseren en te diagnosticeren massa in de borsten, zoals elke methode hadden specifieke voordelen en tekortkomingen.