Soorten Lasers voor Skin

Soorten Lasers voor Skin

Als het gaat om het omkeren van de effecten van het ouder worden, het elimineren van acne littekens en de behandeling van meer ernstige huidaandoeningen, zijn er verschillende soorten lasers die het werk gedaan kan krijgen. Het grootste deel van de laser technologie van vandaag wordt gebruikt voor cosmetische doeleinden, waaronder anti-aging en tattoo verwijderen, terwijl andere soorten worden gebruikt om meer ernstige aandoeningen zoals psoriasis en eczeem te behandelen. Hier is een lijst van de meest voorkomende lasers gebruikt onder plastisch chirurgen vandaag.

Ablatieve lasers

Ablatieve laserbehandeling werkt goed voor de behandeling van acne littekens en is een populaire methode met klanten omdat is aangetoond dat het een significant effect na slechts een behandeling (meeste niet-ablatieve lasers vereisen meerdere behandelingen voordat zichtbare veranderingen optreden) hebben. De American Society of Plastic Surgeons stelt dat in 2008, uit de 400.262 laser procedures uitgevoerd in Amerika, ongeveer 103.394 van hen waren ablatieve. Echter, de procedure is meestal duurder dan niet-ablatieve laser huidvernieuwing met gemiddelde kosten lopen rond $ 2.128 in 2010 (niet-ablatieve laserbehandelingen kosten ongeveer $ 1359). Voorbeelden van ablatieve lasers zijn de CO2 en Er: YAG.

Gefractioneerde lasers

Gefractioneerde lasers, zoals de Fraxel, zijn zeer geschikt voor het richten van kleine gebieden van de huid waar de schade is ontstaan. Ze zijn razend populair in de cosmetische wereld, zoals zij zijn het best geschikt voor de behandeling van rimpels rond de ogen, ouderdomsvlekken, zonschade en acne littekens. Gebruik van een gecontroleerde wondgenezing Deze laserbehandeling ontstaat kleine wonden in de diepere lagen van de huid, terwijl de omliggende gebieden onaangetast. Het huidoppervlak blijft onbeschadigd terwijl de lagen eronder beginnen te genezen. Het is een geleidelijk proces, maar uiteindelijk oude huidcellen zal poel uit en de huid zal beginnen om zichzelf te herstellen, terwijl het stimuleren van collageen regeneratie. Vanaf 2010 varieerde gefractioneerde laserbehandeling kosten van $ 400 tot $ 1.000 per sessie, afhankelijk van de grootte van het gebied.

Excimer Laser

Excimeerlasers worden meestal gebruikt voor re-pigmentatie te bevorderen en hebben ook significante verbetering van chronische stabiele plaque psoriasis, atopisch eczeem en witte striae leeftijd getoond. De UVB laser werkt met lichttherapie veilig en rechtstreeks aan het probleemgebied. Het is meestal sneller dan conventionele therapie en vereist geen bijkomende crèmes of zalven gebruiken na de behandeling. Er wordt gezegd dat geen pijn of ongemak tijdens de procedure, of enige beperkingen na behandeling. Het is een langere proces dan sommige laserbehandelingen als uitslagen niet zo uit tot ongeveer de vierde zitting, waarbij soms zolang de tiende. Het is ook een voortdurende behandeling, maar de resultaten kunnen overal van vier tot zes maanden of langer. Aan de positieve kant, Excimer laser behandelingen zijn meestal erg snel, blijvend onder de vijf minuten per keer.