Soorten keelkanker

Leren over keelkanker kan een verwarrende zaak zijn omdat "keelkanker" is geen technische term. Er zijn verschillende soorten kanker in de keel die vaak allemaal aangeduid als "keelkanker, 'maar elk is een heel andere diagnose. Het is belangrijk dat de specifieke vorm van keelkanker u over leren om voldoende geschoold kennen.

Kanker van het strottenhoofd, of Voice Box

Symptomen die wijzen op allerlei keelkanker zijn een aanhoudende keelpijn, oorpijn, pijn bij het slikken, heesheid in de stem, of een brok in de nek. Er zijn drie behandelingen: radiotherapie, chemotherapie of chirurgie. Chirurgie is de meest voorkomende behandeling, en de meest effectieve. Afhankelijk van de ernst van de diagnoses, kan een deel van de larynx of wordt genomen, in het ernstigste geval, de gehele strottenhoofd is verwijderd. Indien slechts een gedeelte is verwijderd, wordt bestraling vaak aanbevolen om sporen van kanker die kunnen blijven doden. Larynx kanker wordt vaak gedacht dat de ergste keelkanker, vanwege de mogelijkheid van een tracheotomie worden - de volledige verwijdering van het strottenhoofd, waardoor de patiënt verlies van de stem en nodig het gebruik van een sprekende inrichting om te helpen met praten. Echter, zolang de gehele strottenhoofd niet wordt verwijderd, de stem nog steeds behouden.

Hypofarynxcarcinoom

De hypofarynx is gelegen aan de onderkant van de keel verbinden met de luchtpijp en de slokdarm. De meest voorkomende behandeling optie is een operatie om de zieke gebied te verwijderen. In de meest milde gevallen kunnen kleine gebieden van weefsel zoals de lymfeklieren verwijderd, of als het ernstiger worden delen van zowel de larynx en farynx verwijderd. De meest extreme vorm van chirurgie is het verwijderen van de gehele larynx en een deel van de keelholte. Gelukkig wordt chemotherapie vaak gebruikt voor de operatie om de grootte van de kanker krimpen mogelijk tot het verlies van de larynx voorkomen.

Kanker van de schildklier

Schildklierkanker wordt steeds mogelijk te behandelen. Er zijn vier soorten van kanker van de schildklier: papillair, folliculair, medullair en anaplastisch. Papillaire is de meest voorkomende schildklierkanker en de meest te behandelen, en anaplastisch is de minst voorkomende en meest moeilijk te behandelen. Chirurgie is de meest aanbevolen behandeling voor elke vorm van schildklierkanker - een gedeeltelijke of volledige verwijdering van de schildklier. In beide gevallen wordt straling vaak gedaan na de operatie aan een kanker die achter zouden zijn gelaten verwijderen. Als de gehele schildklier verwijderd, de extra hormoonbehandeling noodzakelijk voor het leven, zoals de door de schildklierhormonen bepalen bloeddruk, hartslag en andere zeer belangrijke functies van het lichaam.

Orofarynxcarcinoompatiënten

De oropharynx is het middelste deel van de keelholte en omvat de amandelen en deel van de tong. Naast de gemeenschappelijke symptomen geassocieerd met keelkanker, pijn achter het borstbeen, een hoest of een onverklaard gewichtsverlies alle indicatoren van orofaryngeale kanker. Ofwel chemotherapie of bestraling wordt eerst om onnodige weefsel verwijderd te vermijden gedaan. Chirurgie wordt uitgevoerd als laatste vanwege de moeilijkheid bij het verwijderen van bepaalde delen van de oropharynx.

Nasofaryngeale Cancer

De nasopharynx is gelegen aan de achterkant van de neus naar de basis van de schedel. Het wordt vaak beschouwd als een vorm van orale kanker; echter leidt vaak tot andere gebieden van de keel, wat resulteert in een vorm van keelkanker. Dezelfde symptomen voor keelkanker worden gedeeld met nasofaryngeale kanker, maar ook een brok in de neus, moeite met spreken of ademen, neusbloedingen, hoofdpijn, problemen met horen en oorsuizen. Radiotherapie is vaak de eerste soort behandeling gebruikt, maar als het niet volledig effectief is chirurgie dan verplicht om kanker die niet reageren op de behandeling was verwijderd.