Soorten Hypertensie Drugs

Volgens de American Heart Association, meer dan 73 miljoen mensen in de VS hebben een hoge bloeddruk. Bekend als de "stille moordenaar", hoge bloeddruk heeft geen symptomen. Er zijn diverse geneesmiddelen voor de behandeling van hypertensie. In sommige gevallen twee of meer geneesmiddelen nodig zijn om de gewenste bloeddruk bereiken.

Diuretica

Diuretica werken door het veroorzaken van de nieren meer natrium uit te scheiden. Natrium gaat uit, wordt vocht in het bloed vrijgegeven. Het verlagen van de hoeveelheid vloeistof die door de slagaders verlaagt de druk op arteriële wanden; vandaar de daaruit voortvloeiende daling van de bloeddruk. Vaak "water pillen" diuretica verhogen de frequentie van urineren. Ze veroorzaken ook een verhoogde uitscheiding van potasssium. Er zijn veel verschillende diuretica, maar twee van de meest voorkomende zijn Lasix (furosemide) en Demadex (torsemide).

Bètablokkers

Bètablokkers werken door het blokkeren van de beta-receptoren die verantwoordelijk zijn voor de opname van adrenaline en noradrenaline. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden (ontspannen) en de hartslag te vertragen. Het is belangrijk bij het gebruik van bètablokkers om de hartslag te controleren. Als de hartslag minder dan 60 BPM (beats per minuut) het geneesmiddel moet worden gehouden en de zorgverlener geraadpleegd. Enkele veel voorkomende bètablokkers behoren Tenormin (atenolol), Coreg (carvedilol), en Lopressor (metoprolol).

Calciumantagonisten

Calciumantagonisten werken door het vertragen van de opname van calcium in het hart. Dit vermindert de kracht van het bloed pompen door de slagaders en veroorzaakt deze ook verwijden. Een paar van de meest populaire calciumantagonisten behoren Norvasc (amlodopine), Plendil (felodipine), en Cardizem (diltiazem).

ACE-remmers

Angiotensine-converting enzymen veroorzaken de vorming van angiotensine II, waardoor de bloedvaten doen samentrekken. Dit zorgt ervoor dat het hart harder werken om bloed rond te pompen door middel van vernauwde vaten, en verhoogt de bloeddruk. ACE inhibitoren, verminderen het vermogen van het enzym angiotensine II te vormen. ACE-remmers kunnen ook worden gebruikt met andere geneesmiddelen om hartfalen te behandelen. Sommige populaire ACE-remmers zijn Accupril (quinapril), Zestril (lisinopril), Vasotec (enalapril), en Lotensin (benazepril).

ARBS (Angiotensine-receptor blokkers)

Zoals ACE-remmers, deze geneesmiddelen ontspannen de bloedvaten en de bloeddruk te verlagen. Ze worden ook gebruikt bij de behandeling van hartfalen. ARBS voorkomen dat de opname van angiotensine II, waardoor de bloedvaten vernauwt, waardoor ze te verkleinen. Vaak voorgeschreven ARBS omvatten Atacand (candesartan), Cozaar (losartin) en Diovan (valsartan).