Soorten Haaruitval bij vrouwen

Soorten Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval of alopecia bij vrouwen varieert van enkele verdunning van het haar kaalheid voltooien patches of van de gehele hoofdhuid. Het is belangrijk dat vrouwen onmiddellijk een arts, over haarverlies of kaalheid om eventueel afnemen verdere haaruitval en te bepalen of er een onderliggende medische aandoening. Verschillende soorten haarverlies bij vrouwen bestaan ​​en de meeste behandelbaar.

Erfelijk of Vrouwelijke kaalheid

Erfelijke of gemeenschappelijke kaalheid, ook wel "vrouwelijke patroon alopecia," genetisch. Het doorgeeft van ofwel de moeder of vader, en wordt veroorzaakt door de enzymen aromatase en een 5-reductase, die verband houden met de productie van het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT is verantwoordelijk voor de krimp van haarfollikels. Vrouwen met erfelijke kaalheid niet goed reageren op DHT-blokkerende geneesmiddelen voor mannelijke kaalheid, zoals Propecia, vanwege de aanwezigheid van het vrouwelijke hormoon aromatase.

Telogen Effluvium

Dit type diffuse haarverlies bij vrouwen is gerelateerd aan onderliggende medische aandoeningen of trauma. Voorkomende triggers zijn bevalling, menopauze, schildklier ziekte, lupus, bloedarmoede, boulimia, ondervoeding, lichen planus, infectie, operatie of acute stress. Telogene effluvium begint meestal binnen zes weken tot drie maanden van de ziekte of gebeurtenis. In de meeste gevallen is omkeerbaar wanneer de ziekte of trauma geneest, maar het kan een chronische aandoening met individuele triggers worden.

Anagen Effluvium of Drug-Induced Haaruitval

Chemotherapie is verantwoordelijk voor anagene effluvium bij vrouwen, een diffuse vorm van haaruitval. Chemotherapie aanvallen snel delende cellen in het lichaam, inclusief haar- follikels in de groeifase. De omvang van anagen effluvium haaruitval varieert, maar meestal veroorzaakt volledige kaalheid. Haargroei optreedt zodra chemotherapie eindigt. Haaruitval is ook een neveneffect van verschillende geneesmiddelen, waaronder enkele bloedverdunners, diuretica, anti-inflammatoire middelen, antidepressiva en orale anticonceptiva, evenals medicatie voor schildklierziekte, hypercholesterolemie, toevallen, jicht en hoge bloeddruk.

Gelokaliseerde Haaruitval

Gelokaliseerde haaruitval optreedt als gevolg van het gezicht ingrepen, zoals facelifts en wondheling. Tractie of littekens alopecia is een specifiek type gelokaliseerde haarverlies veroorzaakt door voortdurende trekken op de haarfollikels door een schaars kapsels. Vrouwen met cornrows, vlechten, paardenstaarten en hair extensions vaak last van traction alopecia. Trichtillomania is een ander type van gelokaliseerde haarverlies veroorzaakt door emotionele, dwangmatig haren trekken. Prompt psychiatrische behandeling kan vrouwen helpen met trichtillomania.

Driehoekige Alopecia

Driehoekige alopecia gebeurt al in de kindertijd en presenteert zich als haaruitval in de tempel gebieden. De mate van haarverlies in de tempel gebied varieert, en wordt behandeld met medicatie en chirurgische implantaten. De oorzaak van driehoekige alopecia is onbekend.

Alopecia areata

Alopecia areata is een auto-immuunziekte die plotseling ontstaan ​​van haaruitval veroorzaakt in ronde vlekken op de normale huid. Het is een genetisch niet-littekens type haarverlies dat is behandeld met steroïde injecties. Snelle diagnose door een arts zal u helpen voorkomen dat nieuwe kale plekken verschijnen.