Soorten Glucose

Soorten Glucose

Als je eet, wordt glucose geabsorbeerd door je maagwand en door je hele lichaam wordt vervoerd naar verschillende locaties. Hoe hoger de glucose opname, hoe hoger de insulinesecretie; Dit maakt snellere spijsvertering en efficiëntere energieopslag, afhankelijk van het type glucose. Er is een heel scala, die dienen gespecialiseerde functies in het menselijk lichaam.

GLUT1

GLUT1 is één van de belangrijkste vormen van glucose in menselijke organismen. Het is aanwezig in alle belangrijke plaats in het lichaam, maar vooral in de hersenen weefsels. Een van de primaire functies is het vervoer; zonder glucose, zou je hersenen worden uitgehongerd van essentiële voedingsstoffen. Rode bloedcellen zijn sterk afhankelijk van GLUT1 en voortdurend "stock up" op om ervoor te zorgen dat er geen delen van het lichaam niet goed functioneren.

GLUT2

Het meest onderscheidende kenmerk van GLUT2 is haar uitgebreide transportcapaciteit. Dit type glucose, hoewel de capaciteit om te werken in het lichaam, wordt voornamelijk in de lever, pancreas, nier en darm regio. GLUT2 voorziet het lichaam van energie door het voeden van de stofwisseling en het uitvoeren van de processen die nodig zijn om de transcriptie te beginnen. Hoewel het moeilijker te transporteren, deze vorm van glucose is zeer effectief en een fundamentele component van menselijk functioneren.

GLUT4

GLUT4 speelt een uiterst belangrijke rol in het lichaam. Hoewel dit type glucose wordt opgeslagen in grote hoeveelheden, kan deze vrij in de bloedbaan worden wanneer dit door insuline. Diabetes patiënten, omdat deze reactie niet natuurlijk in het lichaam wordt geactiveerd, moet insuline-injecties op regelmatige basis. GLUT4 vervoer zorgt het gezond functioneren en het onderhoud van spierweefsel en zorgt voor een gezond hart. Onjuiste opslag signalering leidt vaak tot cardiovasculaire complicaties en obesitas.