Soorten Foot Pain

Soorten Foot Pain

Bijna iedereen ervaart een soort van pijn in de voet in hun leven. Voet pijn kan worden veroorzaakt door botbreuken, verstuikingen, artritis, of schade aan de ligamenten en pezen. Andere oorzaken van pijn in de voet omvatten het dragen van schoenen die niet passen, ingegroeide teennagels, wratten, bacteriën, schimmels, of ziekte. Sommige van deze oorzaken kan worden behandeld met over-the-counter geneesmiddelen, terwijl anderen moet worden beoordeeld door een arts.

Oorzaken van Toe Pain

Likdoorns zijn vaak voorkomende oorzaken van teen pijn. Likdoorns worden veroorzaakt wanneer lagen van de huid te groeien als reactie op irritatie van het dragen van strakke schoenen of met platvoeten of teen misvormingen.

Een andere oorzaak van de voet en tenen pijn zijn ingegroeide teennagels. Deze zijn het gevolg van het dragen van smalle, strakke schoenen of onjuist knippen van de teennagel.

Andere teen problemen die pijn in de voet kunnen veroorzaken eeltknobbels, hamertenen, en gebroken tenen.

Voorvoet

De voorvoet omvat de tenen, de voorste bal van de voet en de kleine botten die naar de tenen. Het dragen van hoge hakken of het plegen van high-impact activiteiten, zoals hardlopen, kan een soort van pijn in de voet bekend als metatarsalgie, dat is pijn gevoeld in de bal van de voet veroorzaken. Mensen met een hoge bogen zijn meer vatbaar voor metatarsalgie dan andere mensen te ontwikkelen. De kleine botten die leidt naar de grote teen worden sesamoid beenderen genoemd. De sesambeen fragmenteren of een stressfractuur is een aandoening die bekend staat als Sesamoiditis. Deze verwondingen zijn vaak voor bij hardlopers en balletdansers.

Oorzaken van middenvoet Pain

Middenvoet pijn is een soort pijn die kan worden veroorzaakt door tarsale tunnel syndroom of overmatige pronatie. Tarsale tunnel gevolg van de compressie van een zenuw die loopt van de binnenste anklebone de hiel. Typisch een blessure zoals een verstuiking of een breuk kan veroorzaken deze zenuw worden gecomprimeerd. Overmatige pronatie is een pijn die resulteert uit de spieren in het midden van de voet wordt getrokken en uitgerekt. Dit gebeurt bij mensen die hebben platvoeten en voeten die naar buiten in een hoek te zetten.

Oorzaken van Heel Pain

Pijn in de hiel is de meest voorkomende voetproblemen. Volgens UPMC Mercy Hospital, hiel pijn treft elk jaar twee miljoen mensen in de Verenigde Staten. (Zie referentie 1) Breuken, achillespees problemen, hielspoor en fasciitis plantaris zijn de problemen die deze vorm van pijn in de voet kan veroorzaken. Fasciitis plantaris is een scheur in de fascia plantaris, dat is een ligament loopt van de hiel naar de bal van de voet. High-impact activiteiten zijn de meest voorkomende oorzaak van dit soort pijn.

Oorzaken van pijn in de Arch / Foot Bottom

Het hebben van een aandoening, de zogenaamde cavus voet kan deze vorm van pijn in de voet veroorzaken. Cavus voet is een abnormaal hoge boog van de voet. Platte voeten zijn een veel voorkomend probleem dat vaak wordt geërfd. Platvoeten is ook bekend als tibialis posterior pees dysfunctie (PTTD).