Soorten Eye Exam Instruments

Oogartsen - zowel oogartsen en optometristen - gebruiken diverse instrumenten tijdens oogonderzoek. De principes van de optica een grote rol spelen in de meeste oogonderzoek instrumenten. Oogartsen hebben om cursussen te volgen in de optica, dat is de studie van het gedrag en de eigenschappen van het licht. Leren hoe je deze instrumenten werken vergt oefening. Maar het gebruik van deze instrumenten gedurende oogonderzoek kan de gezondheid van het oog zichtbaar en zelfs rechtstreeks de arts andere systemische omstandigheden op basis van wat wordt gezien binnen het oog diagnosticeren.

Soorten

De verschillende oogonderzoek instrumenten om de visie die tijdens een routine-examen testen omvatten de refractor / phoropter, retinascope, keratometer, geautomatiseerde cornea topograaf, en geautomatiseerde refractor. Instrumenten die worden gebruikt om de gezondheid van het oog bepalen, zijn de oogspiegel (zowel directe als de indirecte), spleetlamp biomicroscrope, tonometer, en gezichtsveld testen machine. De arts kan niet elk van de instrumenten te gebruiken bij elk bezoek, omdat sommige van deze instrumenten meten de zelfde dingen.

Vision Testing Instruments

De refractor / phoropter is waarschijnlijk een van de meest bekende instrumenten en wordt gebruikt om een ​​bril te meten. De veel voorkomende vraag in verband met een phoropter is, "Is het beter met een of twee?" Een geautomatiseerd refractor heeft dezelfde functie als de phoropter behalve dat het niet de deelname van de patiënt vereist en werkt volgens de principes van de optica. De retinoscoop is een handheld instrument dat bij gebruik met handheld lens kan ook voorschrijven sterktes te bepalen. De keratometer meet de vorm van het hoornvlies (astigmatisme), het helder venster in de voorkant van het oog. Wanneer de cornea abnormaal gevormd, dit het recept beïnvloeden. De geautomatiseerde cornea topograaf creëert in feite een kaart van het hoornvlies; worden echter zowel de keratometer en de topograaf zelden gebruikt samen tenzij cornea ziekte aanwezig is.

Eye Health Instruments

De tweede meest vertrouwde oculaire instrument is de oogspiegel. De meeste mensen hebben gezien deze, hetzij in het kantoor van de dokter oog of het kantoor van de interne geneeskunde arts. Artsen gebruiken de oogspiegel te kijken in het oog op het netvlies; dit kan worden gedaan zonder het verwijden van de pupil, maar het gebruik ervan zonder dilatatie niet helemaal zo veel detail over het oog geven. De indirecte oftalmoscoop wordt gedragen op het hoofd van de arts oog en worden met een handheld lens te kijken in de achterkant van het oog. Dit werkt het beste met een verwijde pupil en geeft de beste en breedste uitzicht op de retina en andere structuren in de achterkant van het oog.

De patiënt ligt op de spleetlamp biomicroscrope zodat de arts de structuren onderzoeken de voorkant van het oog.

De tonometer meet de druk in het oog te bepalen of glaucoom aanwezig is.

Eindelijk, het gezichtsveld machine meet het gezichtsveld kaart van het oog. Deze machine mag niet worden gebruikt bij elk onderzoek, want het duurt tot een uur in beslag.

Typische Examination

In een routine volwassen oogonderzoek, de oogarts maakt gebruik van een verscheidenheid aan instrumenten. De arts zal de phoropter, de spleetlamp biomicroscoop, en de indirecte ophthalmoloscope in de meeste oogonderzoek gebruiken. De oogdruk wordt gemeten met behulp van de tonometer of de spleetlamp biomicroscoop. Met behulp van deze instrumenten in een persoon zonder oogziekte geeft de arts een schat aan informatie over zowel de visie en de gezondheid van de ogen. De geautomatiseerde refractor kan ook worden gebruikt om een ​​basislijn recept die vervolgens verfijnd door het gebruik van de Phoroptor of Skiascoop genereren. De arts kan de directe oftalmoscoop plaats van de indirect als de pupillen niet verwijd.

Overwegingen

Kinderen hebben behoefte aan specifieke overwegingen tijdens oogonderzoek. Kinderen vaak niet genoeg verbaal te nemen aan het onderzoek phoropter, zodat de arts gebruikt algemeen Skiascoop. Kinderen kunnen ook niet samenwerken met de tonometer, gezichtsveld machine, of indirecte oogspiegel examens, zodat de arts moet improviseren om de informatie te verkrijgen. Als een ernstige oogaandoening wordt vermoed, kan het kind een verdoofd examen in de operatie kamer te ondergaan, zodat de arts een betere kijk te krijgen.

Een draagbare spleetlamp instrument beschikbaar die kunnen worden toegepast voor patiënten in een rolstoel. Maar voor mensen in ziekenhuisbedden, veel van de instrumenten moeilijk te gebruiken, zodat informaties ogen moet door improvisatie. Contactlens onderzoeken en vóór de operatie workups vereisen meer gespecialiseerde instrumenten.