Soorten Evaluation Meten Tests

Soorten Evaluation Meten Tests

Verschillende soorten van lichamelijke activiteit, met inbegrip van lichamelijk werk en sport, hebben verschillende eisen. Daardoor verschillende evaluatie meten proeven bepalen of iemand geschikt voor deze werkzaamheden. Omdat er verschillende fysische componenten elke activiteit, kan de prestatie-eisen van elke component worden bepaald door specifieke soorten conditietesten.

Aerobic Fitness / Uithoudingsvermogen Tests

Aërobe conditie of cardiovasculaire uithoudingsvermogen testen maatregel uithoudingsvermogen, of de mogelijkheid om continu te oefenen voor langere periodes zonder vermoeiend. Uithoudingsvermogen afhankelijk van de efficiëntie van de ademhalings- en cardiovasculaire systemen om zuurstof gebruikt door het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn de "Cooper;" of 12 minuten lopen; en de "Balke," of 15 minuten lopen. Deze meten hoe ver een mens kan lopen gedurende een bepaalde tijdslimiet.

Snelheid en Power conditietesten

Snelheid en kracht conditietesten meten explosieve kracht. Explosieve kracht betekent dat de maximale hoeveelheid kracht die een individu kan uitoefenen in de kortst mogelijke tijd. Voorbeelden hiervan zijn het werpen, sprinten en springen. Deze activiteiten vereisen het gebruik van de anaërobe energiesysteem (gebruik te maken van energie zonder gebruik van zuurstof). Voorbeelden van snelheid en kracht tests omvatten sprinten, springen, gooien en slaan.

Spierkracht Tests

Spierkracht testen beoordelen het vermogen van bepaalde groepen van de spieren aan het werk in een geschikte bereik van de beweging uit te voeren tegen een bepaalde weerstand. Spierkracht wordt nauwkeurig gemeten door het gebruik van rollenbanken. Tests kunnen ook gebruik maken van het opheffen vrije gewichten of met behulp van fitnessapparaten te maken. Bankdrukken, abdominale sterkte en isometrische kracht in de benen testen zijn voorbeelden.

Anaërobe capaciteit Tests

Anaerobe capaciteit test meet de totale hoeveelheid energie van een persoon anaërobe systeem kan buiten gezet door te bepalen hoe lang bepaalde groepen van de spieren kan duren voordat de vermoeidheid sets in. De anaërobe systeem is maximaal benadrukte tijdens de korte duur, hoge [intensiteit activiteiten. Vermoeidheid ontstaan ​​door melkzuuropbouw optreedt overal van 30 seconden tot enkele minuten tijdens activiteit. Voorbeelden hiervan zijn de 30-seconden Wingate en 10- en 30-seconden tri-level anaërobe testen.

Flexibiliteit en Joint Mobility Tests

Flexibiliteit en beweeglijkheid van het gewricht proeven te beoordelen hoe ver bepaalde gewrichten in het lichaam kan gaan door een bereik van de beweging tijdens de activiteit. De meest nauwkeurige methode voor het testen is door middel van goniometrie. Andere tests zoals zitten en te bereiken, V-sit en lies flexibiliteit functionele maatregelen van flexibiliteit en beweeglijkheid van het gewricht.

Behendigheid en Sport specifieke tests

Behendigheid testen meten het vermogen van een persoon om de positie snel veranderen. Voorbeelden hiervan zijn de Illinois Agility Run en de tests Shuttle Run. Sport-specifieke tests, anderzijds, gemeten specifieke bewegingen of manoeuvres met betrekking tot een bepaalde sport.

Antropometrische Tests

Antropometrische testen meten fysieke aspecten van het menselijk lichaam, zoals lichaamsgrootte, structuur en samenstelling. Voorbeelden zijn lichaamssamenstelling tests die huidplooi metingen en lichaamsvet analyzers en lichaamsgrootte metingen zoals omtrek, breedte en lengte afmetingen omvatten.