Soorten Etiologie

Soorten Etiologie

Etiologie wordt gedefinieerd als de studie van de oorzaken van een ziekte. Zonder etiologie, zouden artsen niet in staat zijn om hun kosten goed te behandelen. Er zijn veel verschillende soorten etiologie, van de natuurlijke de ongebruikelijke. De interne symptomen en fysieke bewijs van elke ziekte helpt artsen om de patiënt te diagnosticeren met een mogelijke ziekte.

Aangeboren

Aangeboren ziekten worden verworven, terwijl de foetus zich ontwikkelt in de baarmoeder van de moeder. In tegenstelling tot erfelijke ziektes, aangeboren aandoeningen zijn waarschijnlijk niet worden doorgegeven aan volgende generaties. Typisch, worden de aangeboren ziekten veroorzaakt door infecties die door de moeder tijdens de zwangerschap. Maar andere medische problemen worden veroorzaakt door verschillende problemen de foetus terwijl in de baarmoeder. Bijvoorbeeld wordt een foetale beroerte gezien als een oorzaak van cerebrale parese zijn.

Erfelijk

Erfelijke ziekten worden doorgegeven door de generaties door de genetica. Blindheid of een neiging tot diabetes zijn voorbeelden van medische problemen die ouders kunnen doen op kinderen. Hoewel ziekten kunnen worden doorgegeven, het niet noodzakelijkerwijs een gegeven dat de foetus de ziekte zal erven. De overerving van de ziekte volledig afhankelijk van de genen verkregen van de ouders en kunnen vaak worden getest terwijl de foetus nog in de baarmoeder.

Chemisch

Chemicaliën zijn andere mogelijke oorzaak van verschillende ziekten. Deze stoffen komen in vele vormen. Radiologie en chemische middelen zoals cafeïne en zware metaalionen zijn bekend kankerverwekkend onder verschillende andere ziekten. Andere chemicaliën, zoals arsenicum, alles kan veroorzaken van ongemak tot de dood, afhankelijk van de dosering. Toxicologiestests artsen helpen om de problemen op te sporen en vinden van een mogelijke remedie.

Trauma

Verschillende ziekten kunnen ook worden veroorzaakt door trauma, geestelijke of lichamelijke. Fysiek trauma of letsel getroffen om het lichaam kan meer problemen dan alleen bloeden veroorzaken. Deze wonden, zoals hoofdletsel, kan ook leiden tot een patiënt aan geheugenverlies, ervaring hoofdpijn krijgt of glijden in een coma. Mentale trauma is een ander type verwonding die problemen de menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Ziekten zoals Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS) worden veroorzaakt door ernstige psychische trauma ervaren tijdens een oorlog of een ander psychologisch schadelijke gebeurtenis.

Ziekteverwekkende

Bij het overwegen etiologie, is het ook belangrijk om op pathogenen. Bacteriën en virussen goed voor veel voorkomende ziekten ervaren door mensen. Deze microscopisch kleine, besmettelijke organismen dragen ziekte van persoon tot persoon door lichamelijk contact. Het humaan immunodeficiëntie virus (HIV) is een voorbeeld van een pathogeen die kan worden verspreid door contact met een geïnfecteerde persoon.