Soorten eierstokkanker

Soorten eierstokkanker

Een diagnose van kanker gaat leven op zijn kop. Eierstokkanker is geen gemakkelijke diagnose te behandelen, maar dankzij de vooruitgang in de medische technologie is een zeer te genezen vorm van kanker. Volgens de American Cancer Society, vrouwen die zijn gediagnosticeerd met eierstokkanker in de vroegste stadia hebben een 5-jaarsoverleving van ongeveer 93 procent.

De Feiten

Eierstokkanker vroeger heette "de stille moordenaar", want het was vaak verspreid naar andere delen van het lichaam voordat het werd gevonden. Nu, vrouwen zijn meer in harmonie met hun lichaam, het herkennen van de symptomen eerder en het krijgen van snelle behandeling. Volgens de Mayo Clinic, slechts ongeveer 20 procent van de vrouwen gediagnosticeerd voor tumorgroei verspreidt dan de eierstokken. Er zijn drie hoofdtypen van ovariële tumoren, waaronder: sex cord-stromale, kiemcellen en epitheliale tumoren van de eierstokken.

Seks Cord-stroma tumoren

Sex cord-stromale tumoren bestaan ​​uit celtypen uit het geslacht snoeren en gonadale stroma. Dit type tumor maakt 10 procent van ovariumtumoren. Volgens Johns Hopkins Pathology, 70 procent van de vrouwen die lijden aan deze vorm van eierstokkanker gediagnosticeerd in de eerste trap. Sertoli-Leydig is een vorm van seks koord-stromale tumor die onregelmatige menstruatie, hese stem, stopzetting van de periodes vóór de menopauze en gezichtshaar veroorzaakt. Voor andere soorten seks koord-stromale tumoren zijn: granulosacel tumor, Sertoli cel tumor, thecoma, Leydigcel tumor, fibroom, scleroserende stromale tumor en fibrosarcoma.

Kiemceltumoren

Kiemceltumoren zijn goed voor ongeveer 20 procent van de ovariële tumoren. Ze zijn vermoedelijk afkomstig uit primitieve kiemcellen van de embryonale gonaden. Dysgerminoma maakt 50 procent van de kiemcel tumor gevallen, waardoor het de meest-voorkomende kiemceltumor. Andere soorten kiemceltumoren zijn: polyembryomas, gemengde kiemceltumoren, teratoma, onvolwassen teratoma, volwassen cystische teratoom, monodermal teratoma, dooierzak tumor, dysgerminoma, embryonale carcinoom en choriocarcinoma.

Epitheliale tumoren van de eierstokken

Oppervlak epitheliale tumoren zijn goed voor 80 procent tot 90 procent van alle kwaadaardige tumoren van de eierstokken. Deze types van tumoren worden onderverdeeld in vijf subtypes. Het weefsel van de sereuze subtype lijkt op die van de eileiders. De mucineus subtype weefsel lijkt op het maag-darmkanaal of endocervicale epitheel. De endometriod subtype weefsel lijkt te zijn dat het proliferatieve endometrium. Duidelijke celweefsel lijkt op de zwangerschapsduur endometrium, en overgangsbepalingen celweefsel lijkt te zijn van de urinewegen epitheel.

Behandeling

Chirurgie is de meest voorkomende methode van de behandeling als het gaat om kanker van de eierstokken. Een gynaecologische oncoloog de operatie, die gewoonlijk omvat het verwijderen beide eierstokken, de baarmoeder, de eileiders, lymfeklieren rondom de stippellijn het omentum, een plooi van vettige abdominale weefsel waar eierstokkanker meestal verspreidt voeren. De chirurg zal verwijder zoveel kanker van de buik mogelijk, en neemt weefsel en vloeistofmonsters uit de buik te onderzoeken op tekenen van kanker. Dit zal helpen om het stadium van eierstokkanker en bepalen of additionele therapie nodig zijn.