Soorten dysplasie

Dysplasie kan, in medische termen, zie vele omstandigheden die vrijwel elk gebied in het menselijk lichaam. Dysplasie verwijst naar cellen die abnormale groei of vorming bij een bepaald lichaamsweefsel tonen. Bijvoorbeeld kan dysplasie verwijzen naar het aantal of de grootte van onrijpe cellen verzen rijpe cellen in een bepaald orgaan of een hoge aandringen van cellen van verschillende grootte (anisocytose) en onregelmatig gevormde cellen (poikilocytose).

Ectodermale dysplasie

Ectodermale dysplasie (ED) omvat ongeveer 150 verschillende syndromen die het ectoderm in een ongeboren kind beïnvloeden. Tijdens de zwangerschap, de ectoderm helpt bij het ontwikkelen van haar, tanden, nagels, huid, innerlijke oren en de ogen van het kind. Een ectodermale dysplasie kan voorkomen een of meer van deze weefsels van normale ontwikkeling en lichamelijke of functionele abnormaliteiten.

Vezelige dysplasie

Fibreuze dysplasie beïnvloedt de vorming van botweefsel. Veroorzaakt door een genmutatie die optreedt in utero, bindweefsel, ongeveer zoals vormen littekens op normale huid, ontwikkelt in delen van het skelet in plaats van botweefsel en wordt gebruikt ter vervanging en reparatie oude botweefsel met zacht bindweefsel.

Cervicale dysplasie

Cervicale dysplasie, hoewel zelf geen kanker, is vaak een voorstadium waarschuwingsbord. De meeste cervicale dysplasie wordt gevangen tijdens een jaarlijkse uitstrijkje dat de aanwezigheid van abnormale celgroei toont op en rond de baarmoederhals. Baarmoederhalsdysplasie gaat vaak gepaard met een infectie van bepaalde stammen van het humaan papilloma virus (HPV).

Fibromusculaire Dysplasie

Mensen met fibromusculaire dysplasie (FMD) abnormale celontwikkeling dat de breedte van een of meer slagaders in het lichaam vernauwt. MKZ blijft vaak onopgemerkt totdat de vernauwing beperkt de bloedtoevoer naar een ernstige mate, waardoor de andere symptomen.

Optic Nerve Hypoplasie

Oogzenuw hypoplasie van invloed op de ontwikkeling van het kind van de oogzenuw verbindingen. De getroffen kind kan het zicht problemen of blindheid, vertonen ongewone, willekeurige oogbewegingen (nystagmus) en neurologische symptomen als gevolg van het effect van de dysplasie in eventueel afwijkende hersenstructuur en ontwikkeling.