Soorten Douche Stoelen Beschikbaar

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, een op de drie volwassenen boven de 65 jaar heeft een val per jaar. Falls kan leiden tot ernstige verwondingen, zoals botbreuken, hoofdletsel en zelfs de dood. De kans op vallen toe met de leeftijd, waardoor oudere volwassenen het meeste risico lopen. Falls vaak gebeuren in de douche, dus weet de soorten douchestoelen beschikbaar om te helpen het risico van vallen te verminderen.

Douche Krukken

Douche ontlasting zijn een kosten-effectieve manier om uw badkamer voor dierbaren die zijn ouderen of gehandicapten te beschermen. Volgens AgingCare.com, douchestoelen bieden stabiliteit en hulp verzorgers krijgen senioren in en uit de douche veilig. Douche ontlasting zijn de goedkoopste optie bij aankoop van een douchestoel. Douche krukjes zijn backless, minder omvangrijk dan de andere stoelen en klein genoeg om te passen in kleinere douchecabines of badkuipen. Ze zijn vaak gemaakt van hard plastic of aluminium om voor lichtgewicht wendbaarheid in en uit de douchecabine.

Douche Bankjes

Douche banken kunnen op maat worden ingebouwd in een douchecabine, of u kunt een draagbare douche bank te kopen tegen een medische levering winkel. Draagbare douche bankjes hebben een rugleuning voor ondersteuning en een grotere zithoek tegenover de douche kruk, waardoor ze ideaal zijn voor grotere personen. Veel douche banken zitting hebben opgevuld met waterbestendig materiaal en zuignappen aan de onderkant van de benen om uitglijden te voorkomen. Douche banken bieden ook hoogte aanpassingen zorgen voor een gemakkelijke overdracht van een rolstoel. Dit soort douchestoel past het beste in een middelgrote tot grote douche / bad combinatie.

Aangepaste Douche Stoelen

Aangepaste douche stoelen zijn verschillend omdat ze combineren het beste van de douche bank en douchestoel. Ze hebben een ondersteunende rugleuning en komen in verschillende maten. Aangepaste douche stoelen zijn ook uitgerust met de armen voor een betere ondersteuning en balans. Sommige modellen kunnen speciaal worden besteld met een draaibare stoel, waardoor de persoon om de zetel te verplaatsen van links naar rechts voor eenvoudiger baden. Drugs.com raadt het gebruik van een anti-slip douchestoel voorkoming van vallen moet je te zwak of moe om te blijven staan ​​worden. Rubber wordt toegevoegd onderaan douanedouche stoelen om uitglijden te voorkomen. Aangepaste stoelen kunnen worden besteld met wielen op de bodem om te helpen een persoon die zich voortbewegen in een douchen gebied. Aangepaste douche stoelen passen het best in grote stallen, een inloopdouche en oversized tubs.

Mounted Douche Stoelen

Gemonteerde douche stoelen zijn een meer permanent alternatief voor draagbare stoelen. Gemonteerde stoelen zorgen voor een stabiele ondergrond zonder dat u uw badkamer renoveren. Dit soort douchestoel is permanent met bouten aan de muur en klapt tegen de muur wanneer niet in gebruik. Sommige mensen geven de voorkeur aan gemonteerd douchestoelen thuis gebruiken en draagbare douchestoelen bij het reizen. Vele soorten en stijlen van douche stoelen beschikbaar zijn, dus spreken met uw arts als u twijfelt over welke soort het beste past bij uw behoeften.