Soorten Compressie Boots

Soorten Compressie Boots

Compressie wordt gebruikt om vele problemen met de bloedsomloop, waaronder oedeem, spataderen en onvoldoende circulatie behandelen. Er zijn veel verschillende compressie-behandelingen beschikbaar, waaronder compressie kousen en laarzen. Misschien wel de meest bekende vorm van compressie laars is de lucht sequentiële compressie-apparaat. Deze kunnen rond worden gewikkeld of gleed over het been en zijn bevestigd aan een pneumatische pomp die met tussenpozen opgeblazen en leeglopen van de boot.

Cuff-Type Boot

Dit type compressie boot lijkt niet op een boot. In plaats daarvan is een manchet, die rond de kuit of voet. Het levert intermitterende massage en fungeert als een pomp om de bloedsomloop in de voet en het onderbeen te verbeteren. Deze stijl van laars relatief kleine en niet-volumineus, maar kan niet worden gebruikt om grotere delen van het been te behandelen.

Sport Boot

Dit apparaat is meer de vorm van een boot en kan een cold pack optie om koude therapie evenals compressie op te nemen. Dit is gebruikelijk in modellen bedoeld om letsel van sportongevallen behandelen. Laarzen van dit type kan een zool met grip aan de gebruiker wandeling in de boot te helpen, maar deze laarzen kunnen zeer omvangrijk zijn. Dit type boot kan het hele onderbeen en de voet te behandelen.

C-Boot

Dit type boot omvat meer van de pijp dan de manchet stijl, maar minder dan de sport-stijl. Het ontwerp is een huls, uit meerdere opblaasbare kamers om het been. Dit type omvat meestal een sectie voor de voet die niet op te blazen. Deze stijl van de boot werd gepromoot als zijnde gebruiksvriendelijker dan andere rassen van compressie laars.

Opblaasbare Stocking

Dit type compressie boot lijkt een steunkous meer dan een conventionele compressie boot. Oorspronkelijk ontworpen voor overgewicht en ouderen, de kous glijdt over het been wordt dan opgeblazen door een slang van een uitwendige pomp. Het kan een goede keuze voor onderbeen zwelling en ader problemen.

Cardio Compression Boot

Cardio-gebaseerde compressie laarzen zoals Circulator laarzen een extra voordeel - zij opblazen en leeglopen synchroon met de hartslag van de drager. Ze kunnen worden geprogrammeerd voor het comprimeren na elke hartslag, of elke tweede of derde tel comprimeren. Dit type boot kan behandelen tegelijkertijd specifieke gebieden van het been, in plaats van het hele been.