Soorten Bone Spurs

Soorten Bone Spurs

Bone spurs zijn benige uitsteeksels die overal in het lichaam worden gevormd, maar vooral in de gewrichten of waar pezen en ligamenten hechten aan bot. Ze worden ook wel osteofyten. Uitlopers van de botten zelf doen geen pijn, maar ze kunnen wrijven tegen de zenuwen, waardoor pijn of ongemak. Omdat ze meestal geen symptomen, die vaak pas ontdekt een röntgenfoto wordt genomen om een ​​andere reden. Hierdoor botsporen gewoonlijk niet verwijderd, behalve in samenhang met behandeling van de onderliggende probleem dat ze veroorzaakt in de eerste plaats.

Locaties

Terwijl de uitlopers van de botten overal kan zijn, sommige opduiken in specifieke locaties, die bepaalt welke symptomen aanwezig zijn. Spurs in de knie maakt het pijnlijk om te buigen en strek je been. Spinal uitlopers van de botten kunnen zenuwen, wat soms leidt tot pijn of gevoelloosheid elders in het lichaam te comprimeren. Uitlopers van de botten in de nek kan naar binnen drukken, waardoor het moeilijk om te ademen of slikken of het afsnijden van de bloedtoevoer naar de hersenen. Uitlopers van de botten in de schouder kan bereik van de beweging te beperken. Ze kunnen ook wrijven tegen de pezen van de rotator cuff, waardoor ontstekingen ontstaan. Uitlopers van de botten op de vingers zijn gemakkelijk te zien; verschijnen ze als kleine, benige bulten. Deze kunnen soms pijn veroorzaken.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van bot sporen is artrose. Artrose breekt het kraakbeen in de gewrichten, en de uitlopers van de botten vormen te compenseren. Uitlopers van de botten kunnen vormen op hun eigen en worden beschouwd als een onderdeel van het ouder worden, zelfs bij mensen die niet artrose hebben. Er zijn een paar andere voorwaarden die uitlopers van de botten kan veroorzaken. Ziekte van Forestier (DISH) veroorzaakt benige gezwellen op de ligamenten van de wervelkolom. Uitlopers van de botten in spinale stenose versmallen het wervelkanaal, waardoor de druk op het ruggenmerg. Fasciitis plantaris is een hielspoor die zich vormt waar bindweefsel (fascia) sluit zich aan het hielbeen, op de zool (plantair) zijkant van de voet. Het is de irritatie van het bindweefsel, niet de directe zelf, die pijn veroorzaakt. In spondylose, hielspoor oorzaak en artrose veroorzaken de botten in je nek of onderrug te degenereren.

Complicaties

Het lichaam maakt uitlopers van de botten om de stabiliteit toe te voegen aan veroudering gewrichten of mensen met aangetaste kraakbeen. In die zin kan het bot sporen gunstig zijn. Ze kunnen echter los te breken - te worden wat wordt genoemd losse lichamen - en worden ingebed in de gewrichtsvloeistof smeren het gewricht. Als ze afglijden naar de gezamenlijke ruimte, kunnen ze het gewricht, waardoor het gevoel dat je niet kunt verplaatsen of buigen de omgeving veroorzaakt vergrendelen.

Diagnose

Soms kan uw arts een hielspoor te voelen, maar ze vormen vaak op plekken die je niet kunt voelen. Beeldvormende onderzoeken, zoals röntgenfoto's, gecomputeriseerde tomografie (CT) scans en magnetische resonantie beeldvorming (MRI), kunnen detecteren uitlopers van de botten.

Behandeling

Als uitlopers van de botten niet leiden tot pijn, ze waarschijnlijk niet zal behandeling nodig. Als de arts heeft te beslissen over de behandeling, zal het meestal voor het onderliggende probleem dat de oorzaak van de uitlopers van de botten. Voor pijn, kan de arts NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) aan te bevelen. Indien een operatie nodig is, komt gewoonlijk als deel van een grotere chirurgie voor artritis. Dit kan open chirurgie, waarbij de huid wordt gesneden en teruggevouwen, of arthroscopische chirurgie, waarbij een kleine camera en speciale chirurgische instrumenten in verschillende kleine incisies worden geïnserteerd.