Soorten bloeddrukmeters

Soorten bloeddrukmeters

Een op de drie Amerikanen heeft een hoge bloeddruk (hypertensie). Slechts 78,7 procent zich bewust zijn dat ze deze ziekte hebben volgens de American Heart Association. Toezicht op uw bloeddruk thuis is een effectieve manier om uw arts te houden nauwlettend in de gaten op deze aandoening. Er zijn veel verschillende soorten bloeddrukmeters, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar het doel is hetzelfde.

Definitie

Een bloeddrukmeter lezen wordt gemeten in millimeters kwik (mm Hg). Het hoogste getal is systolische druk; Dit betekent dat de hoeveelheid druk van de hartslagen. Het onderste getal is de diastolische en peilt de bloeddruk wanneer uw hart in rust is. Hypertensie is een bloeddrukmeting van 140 dan 90 of hoger. Een lezing van 120 boven de 80 wordt als normaal beschouwd.

Betekenis

Het krijgen van uw drukmeting in het kantoor van de dokter kan niet een echte indicatie van uw gezondheid van het hart. Vaak bloeddruk verhoogd zijn omdat de patiënt werd haasten naar het kantoor van de dokter om op tijd te komen, of ze te maken gehad met files, of zo vaak het geval is, moest een lange tijd wachten voordat ze worden gezien. U kunt een meer nauwkeurige bloeddrukmeting te hebben als je je druk thuis nemen.

Digitaal

Digitale bloeddrukmeters zijn soms duur, variërend van $ 30 tot $ 100. Zij zijn de meest populaire vorm als gevolg van hun gemakkelijk te lezen scherm. Sommige digitale monitoren kan ook een afdruk, wat handig is om te nemen met uw arts afspraken maken. De meeste mensen voelen digitale monitoren zijn gemakkelijker te gebruiken dan de aneroïde types. De inflatie van de manchet is automatisch of handmatig, afhankelijk van het type dat u koopt. Deflatie is automatisch op alle digitale beeldschermen. Er is een fout indicator zorgt ervoor dat u uw druk correct genomen. Enkele nadelen zijn dat zij gevoelig zijn voor bewegingen en onregelmatige hartslag. Veel modellen zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik linker arm en dit kan lastig zijn voor sommigen.

Aneroïde barometer

Aneroïde bloeddrukmeters zijn draagbaar en goedkoop, variërend in prijs van $ 20 tot $ 30. Je leest een draaiknop om de drukmeting te bepalen tijdens het luisteren naar harttonen. Ze hebben een ingebouwde stethoscoop om het hart te luisteren. Winkel voor een die een speciale metalen ring heeft, want dit maakt het makkelijker om de manchet te schuiven op vooral als je alleen bent. Bloeddrukmeters zijn eigenlijk ingewikkelde apparaten en schade zal optreden, waardoor het minder nauwkeurig in de tijd. De lamp kan moeilijk te knijpen voor sommige mensen. Dit is een slechte keuze voor mensen die slechthorend zijn, omdat het luisteren naar het hart is nodig bij gebruik van de aneroïde stijl.

Andere

Artsen ontmoedigen gebruik van de vinger en pols monitors omdat ze niet correct zijn.

Je zult vaak gratis bloeddruk screening cabines in kruidenier, apotheek en discounters. Deze machines mogelijk niet nauwkeurig, afhankelijk van het onderhoudsschema. Als u van plan bent om een ​​regelmatig gebruik, stoppen door na het hebben van uw bloeddruk gecontroleerd op het kantoor van uw arts. Ga rustig zitten voor 10 minuten voordat u het apparaat gebruikt. Als de waarde dicht bij de ene die door uw arts de machine is waarschijnlijk in goede staat verkeert.

Waarschuwing

Hypertensie is de bijnaam, "de stille moordenaar." De American Heart Association stelt het sterftecijfer als gevolg van hoge bloeddruk steeg 25,2 procent ten opzichte van 1995 tot 2005. Je voelt gewoon goed en nog steeds lijden onder de nadelige gevolgen van een hoge bloeddruk.