Soorten Birth Control voor PCOS

Soorten Birth Control voor PCOS

Volgens het Center for Young Women's Health, polycysteus ovarium syndroom is een medische aandoening die optreedt bij vrouwen met een onbalans van bepaalde hormonen. Typische symptomen van PCOS omvatten onregelmatige of afwezige menstruatie, overmatige haargroei op het gezicht en lichaam, acne en gewichtstoename. Er is geen behandeling voor PCOS, maar bepaalde anticonceptie methoden worden vaak voorgeschreven om de symptomen van PCOS, waaronder de pil, de anticonceptiepleister en de anticonceptie vaginale ring te behandelen.

Symptomen en oorzaken

Zoals de Mayo Clinic legt, wordt een normale menstruele cyclus gereguleerd door hormonen die door een vrouw de hypofyse en eierstokken. Bij vrouwen met PCOS, de hypofyse vaak hoger dan normale niveaus van het luteïniserend hormoon. Dit verstoort de normale werking van de menstruele cyclus en leidt tot onregelmatige perioden. Vrouwen met PCOS hebben ook eierstokken die hoger zijn dan de normale hoeveelheden van de androgeen testosteron, een mannelijk geslachtshormoon produceren. Verhoogde niveaus van testosteron kan acne en haargroei op het gezicht en lichaam.

Hoe Birth Control kan helpen

Hormonale anticonceptie regelt een vrouw hormoonspiegels om zwangerschap te voorkomen. Omdat PCOS is het gevolg van hormonale onbalans kunnen bepaalde anticonceptiemethodes de symptomen van PCOS verminderen door het elimineren van de hormonale onbalans. Volgens de Mayo Clinic, anticonceptie gebruikt om PCOS te behandelen bevatten zowel oestrogeen en progesteron. Deze anticonceptie methoden kunnen menstruele bloeden te reguleren, te verminderen acne en haargroei door het verlagen van de productie van testosteron en verlaagt het risico op endometriumkanker. Zoals de Nationale Women's Health Information Center wijst erop, zal deze symptomen terugkeren als het gebruik van anticonceptie wordt gestaakt.

Combinatie pil

Combinatie pil, die pillen die zowel oestrogeen als progestageen bevatten zijn, worden vaak voorgeschreven om PCOS symptomen. Volgens Planned Parenthood, moet de pil elke dag worden ingenomen, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip iedere dag. Voor de eerste 21 dagen van je cyclus, hebt u een actieve pil per dag te nemen. Afhankelijk van of je pillen komen in een verpakking van 21 of 28, tijdens de laatste zeven dagen van je cyclus je ofwel neem een ​​herinnering pil elke dag (voor een verpakking van 28 pillen) of geen pillen helemaal (voor een verpakking van 21 pillen ). Na de zeven dagen zijn verstreken, moet u een nieuwe verpakking van pillen beginnen.

De Patch

Zoals de Amerikaanse College voor Gynaecologen staten, de anticonceptiepleister is een kleine patch die oestrogeen en progestageen releases in de bloedbaan wanneer gedragen op de huid. Omdat het zowel oestrogeen en progestageen bevat, kan de patch worden gebruikt om PCOS te behandelen. De pleister wordt gedragen voor een week in een tijd voor de eerste drie weken; tijdens de vierde week wordt geen pleister gedragen en menstruele bloeden optreedt. Na zeven dagen, wordt een nieuwe pleister aangebracht op de volgende cyclus.

De vaginale ring

De vaginale ring is een andere optie voor de behandeling van PCOS. Volgens de American College van Verloskundigen en Gynaecologen, de anticonceptie vaginale ring is een kleine plastic ring die oestrogeen en progestageen vrijgeeft wanneer geplaatst in de bovenste vagina. De ring wordt op zijn plaats gelaten gedurende 21 dagen, vervolgens verwijderd zeven dagen, waarbij bloeden optreedt. Na zeven dagen op, wordt een nieuwe ring ingebracht in de vagina.