Soorten Allergieën & Symptomen

Een allergie is wanneer het immuunsysteem meent iets probeert het lichaam schaden en probeert weerstaan. Er zijn vele soorten allergieën, van voedsel voor dieren.

Airborne

Milieuallergieën zijn de meest voorkomende, volgens KidsHealth.org. Deze voornamelijk veroorzaakt symptomen zoals jeukende ogen, een loopneus en een zere keel. De meeste mensen zijn allergisch voor schimmels, huidschilfers van huisdieren en stuifmeel.

Eten

Voedselallergieën komen vaak voor bij kinderen, en soms afnemen naarmate mensen ouder worden. Kunnen voedselallergieën ernstig, waardoor de keel te zwellen, of kan gewoon zijn hinderlijk, zoals huiduitslag of diarree. Voedingsmiddelen die de meeste allergieën veroorzaken zijn zuivelproducten, noten en schaal-en schelpdieren.

Geneesmiddelen

De meest voorkomende vorm van medicatie allergieën gerelateerd zijn aan antibiotica. Vele malen deze veroorzaken een uitslag, een extreem geval van netelroos of zwelling. Volgens de Mayo Clinic, drugs allergieën zijn zeldzaam en onvoorspelbaar.

Chemicaliën

Meestal, allergische reacties op chemicaliën verschijnen als netelroos op een persoon. De meest waarschijnlijke chemicaliën voor een persoon om te reageren op zijn wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en cosmetica.

Vermijden

Wanneer gediagnosticeerd met een allergie, kunnen mensen bepaalde dingen te ontwijken. Huisdieren kunnen buiten worden gehouden, het maaien van het gazon kan prioriteit van iemand anders wordt tijdens het pollenseizoen, en bepaalde voedingsmiddelen of restaurants kunnen worden vermeden.