Sociale gevolgen van alcoholmisbruik

Zowel alcoholmisbruik en verslaving hebben vaak sociale gevolgen. Deze is afhankelijk van het type en de ernst van misbruik. Inderdaad, een van de meest voorkomende tekens dat een persoon een probleem met alcohol is dat het interfereert met sociale relaties.

Betekenis

Een persoon die misbruik maakt van alcohol al dan niet gebruiken van alcohol op een dagelijkse basis; echter, zullen ze bepaalde gedragingen die worden beïnvloed, hetgeen op zijn beurt invloed sociale relaties. Bijvoorbeeld, een persoon die niet dagelijks hoeft te drinken maar binge drinken in het weekend kan gewelddadig worden of besluiten door te rijden onder invloed - gedragingen die waarschijnlijk zal hebben een negatieve invloed op de sociale relaties.

Soorten

Family strijd is gebruikelijk voor mensen die misbruik maken van alcohol. Familieleden van alcoholisten vaak melden schuldgevoel, woede, frustratie en machteloosheid direct verband houden met hun geliefde's drinken. Deze gevoelens zijn meestal een gevolg van de onvoorspelbaarheid die het gedrag van een alcoholist en hun onvermogen om gebruik of misbruik te beheersen omringt.

Overwegingen

Volgens de Betty Ford Center, kan niet alleen de spanning van het misbruik of verslaving die bijdraagt ​​aan relatie problemen. Integendeel, er zijn aanwijzingen dat alcoholisten verkeerd interpreteren emotionele gezichtsuitdrukkingen, wat leidt tot misverstanden toegenomen en daarom verhoogde interpersoonlijke en sociale gevolgen.