Slechte dingen over roken

Slechte dingen over roken

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat roken een ernstige bedreiging voor hun gezondheid vormt, maar de precieze risico's die sigaretten vormen misschien niet zo gemakkelijk worden begrepen. Volgens de American Lung Association, sigarettenrook bevat meer dan 4800 chemicaliën, waaronder nicotine, arseen, ammoniak, formaldehyde en koolmonoxide. Nicotine is zeer verslavend, dat is waarom veel mensen moeite hebben schoppen hun rookgewoonte. Echter, het maken van jezelf bewust van de vele negatieve gevolgen die het roken met zich meebrengt, de motivatie kan bieden op te geven sigaretten voor goed.

Kan leiden tot Pulmonary Disease

Omdat sigarettenrook wordt ingeademd door de longen, kan roken leiden tot een aantal longziekten, waaronder lunch kanker, emfyseem, chronische bronchitis en astma. Volgens de American Lung Association, roken is rechtstreeks verantwoordelijk voor bijna 90 procent van longkanker gerelateerde sterfgevallen en 80 tot 90 procent doden door emfyseem en chronische bronchitis. Kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook zoals benzoapyrene afgezet in de longen door roken en kunnen ontsteking, oxidatieve stress en DNA-beschadiging die leidt tot de groei van tumoren veroorzaken. Emfyseem kunnen ontwikkelen in sigarettenrokers wanneer de longblaasjes in de longen die bekend staat als longblaasjes zijn beschadigd door ingeademde rook. Chronische bronchitis en astma worden meestal veroorzaakt door een ontsteking in de longen dat ongeveer kan worden gebracht door het roken.

Kan leiden tot hart-en vaatziekten en beroerte

Het roken van sigaretten is een gevestigde risicofactor voor een beroerte en hart-en vaatziekten. Volgens de American Heart Association, rokers een verhoogd risico voor atherosclerose, en de opbouw van vettig materiaal in de slagaders en vele studies suggereren dat roken een belangrijke bijdrage aan coronaire hartziekte. De koolmonoxide en nicotine in sigarettenrook is zeer schadelijk voor het cardiovasculaire systeem, en kan een verhoogde bloeddruk en bloedstolling neigingen veroorzaken. Roken kan ook high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol, die bekend staat als goede cholesterol te verlagen, omdat het kan helpen beschermen tegen een hartaanval. Roken kan ook leiden tot individuen om minder in staat om te oefenen, die een belangrijke rol in de cardiovasculaire gezondheid kan spelen tolereren zijn. Voor patiënten die bypass operatie hebben ondergaan, kan roken ook het risico van terugkerende coronaire hartziekte verhogen. Bovendien kan roken het risico van aorta aneurysma en perifeer arterieel vaatlijden verhogen.

Kunnen beïnvloeden Fysieke kenmerken

Bovendien riskeert de vele ernstige gezondheidsproblemen die roken kan opleveren, sigaretten kan ook een tol op uw fysieke verschijning te nemen. Roken veroorzaakt vaak vlekken en gele verkleuring van de tanden, en rokers hebben meer kans op gaatjes dan niet-rokers krijgen, volgens het Center for Young Women's Health. Roken kan ook rimpels en een leerachtige uitstraling aan het gezicht veroorzaken, zodat rokers vaak ouder dan ze in werkelijkheid zijn.