Slaapproblemen bij mensen met de ziekte van Parkinson

Slaapproblemen bij mensen met de ziekte van Parkinson

Naast de motor en spieren problemen geassocieerd met de ziekte van Parkinson, kan slaapproblemen ook ontwikkelen. Sommige plaatsvinden voor de diagnose van de ziekte. Problemen hebben doorgaans de slaap spectrum aan slapeloosheid tot rusteloze benen syndroom.

Slapeloosheid

Mensen met Parkinson kunnen hebben problemen met inslapen en in slaap te blijven omwille van spierstijfheid, beven of frequente aandrang om te plassen.

Slaperigheid overdag

Slapeloosheid of medicatie kan bijdragen aan overmatige slaperigheid overdag. Indien aanpassing van de voorgeschreven medicijnen niet helpt met slaperigheid, kan de arts modafinil (Provigil), een medicijn voorgeschreven om slaperigheid behandeling voorschrijven.

Narcolepsie

Volgens de Universiteit van Californië, Los Angeles onderzoek geleid door Jerome M. Siegel, Ph.D., een professor in de psychiatrie en biobehavioral wetenschappen, kan er een link tussen de ziekte en narcolepsie Parkinson, een aandoening die plotselinge, oncontroleerbare aanvallen van slaap vertoont zijn .

REM-slaap gedragsstoornis

Deze aandoening wordt gekenmerkt door levendige dromen of nachtmerries die worden nagespeeld tijdens de slaap. Er zijn aanwijzingen dat deze dromen kunnen optreden voordat de Parkinson diagnose.

Rusteloze benen syndroom

RLS is ook een veel voorkomend verschijnsel bij mensen met de ziekte van Parkinson. De benen ontwikkelen symptomen zoals een jeukende, knagende en trekkende gevoel in de benen, die interfereert met slaap.