Skor för Heel Pain

Heel smärta orsakas ofta av ett tillstånd som kallas plantar fasciit. Den är resultatet av en inflammation av band av vävnad som sträcker sig från hälen till tårna. Det är en smärtsam men behandlingsbart tillstånd.

Överväganden

Ortoser kan erbjuda mycket lättnad för hälen smärta. Dessa är anpassade monteras eller lagra köpte insatser som passar i en sko för att rätta till orsaken och lindra smärtan. Sko kuddar kan också erbjuda hjälp.

Signifikans

Det är mycket viktigt att ha skor som passar på rätt sätt och har inte slitna. Underhålla skor och ersätta dem efter behov är absolut nödvändigt. Vänd skon över och leta efter slitna klackar, hål eller revor.

Rekommenderad

Friska Skoaffär, en sajt som rekommenderas av läkare för ortopediska, terapeutiska och diabetes skor rekommenderar flera skor för hälen smärta. Dessa inkluderar Acor, Bite, Brooks, Comfortrite, Darco, GentleStep, Drew, Finn Comfort, PG Lite, Mephisto, Naot, Orthofeet, Orthaheel, PW Minor, Sanita och ständiga Comfort.

New Balance

Känd för sina promenader och löparskor, har New Balance även ett sortiment av klädsel och kausala slitage skor, alla utmärkta för hälen smärta. De finskor faller under deras Aravon Line. New Balance bär många stilar som hjälper till med rörelsestyrning, stabilitet och ger kudden all hjälp vid behandling av hälen smärta.

Träningsskor

Träningsskor är utmärkta för hälen smärta. De ger kudde, stoppning, komfort och är löst sittande. Träningsskor är tillgängliga oavsett var löpning, promenader och sportskor säljs.

Undvik

De med hälen smärta bör undvika platta skor, högklackade skor, och halka på skorna. Det rekommenderas att hälen höjs omkring halv tum för komfort, för att förhindra smärta och minimera skador.