Skolios Tillbaka styrkeövningar

Skolios är en abnormitet i ryggraden som gör att den kurva åt vänster eller höger och inåt eller utåt. Villkoret börjar vanligtvis i tidig ålder (under 10) och, utan behandling, kan successivt förvärras som en person åldrar. Skolios kan orsaka smärta i vissa människor, eftersom kotorna (spinal ben) kan vara vridna och skapa svagheter i muskler och ligament. Vissa övningar kan stärka dessa ligament och muskler och stabilisera ryggraden.

Övningar för nedre delen av ryggen och buken

En kombination av stretching och trycka rörelser kan hjälpa rätta till några onormala ryggraden krökning i samband med skolios. Håll varje övning rörelse i cirka fem sekunder och utför 10 repetitioner av varje övning.

Ligg ner med knäna pekar uppåt. Tryck ländryggen mot golvet, och sedan koppla. Den här övningen kommer att hjälpa till att bygga styrka i de nedre ryggen, höft muskler och ligament.

Samtidigt ligger ner, förlänga din vänstra ben framåt. Dra långsamt höger knä mot bröstet. Upprepa rörelsen med höger ben och alternativa benen tills du utför 10 repetitioner. Du kan också dra båda benen mot bröstet också. Dessa övningar kommer att hjälpa till att lossa muskler och bygga styrka i nedre delen av ryggen och höfterna.

Med upp knäna, skjut av dina fötter och lyft skinkorna och nedre delen av ryggen från marken. Håll i upp till fem sekunder och sedan slappna av. Den här övningen kommer att bygga styrka i dina skinkor, mage och lägre och mellersta ryggen.

Yogaövningar

Vissa yogarörelser kan också bidra till att stärka muskler och lindra smärta. Alla yogaövningar kan utföras dagligen och upprepas upp till tre gånger. Begränsa stående framåt veck utgör för två till tre gånger per vecka som överdriven huk kan irritera dina knän.

Luta dig framåt och placera båda armbågarna på ett bord. Låt din rygg arch naturligt i ungefär en minut.

För att utföra krokodil yogaställning, ligga ner på magen. Placera hakan mellan båda händerna och stötta dig på armbågarna. Håll denna position i flera minuter för att bidra till att stärka olika nedre ryggen och angränsande muskler och ligament.

För att utföra den stående framåt veck pose, placera benen om axelbredd. Tryck ihop händerna med armbågarna pekade utåt och sätta sig på huk. Denna övning hjälper till att bygga benmuskler för att stödja din rygg.

Upper Back Övningar

Du bör försöka övre ryggövningar endast två gånger per vecka. Övre ryggmusklerna behöver en riktig återhämtningsperiod som små fibrer slits när tyngdlyftning. Gör 10 repetitioner och tre set av varje övning.

Placera ditt knä på en bänk och en lätt hantel på golvet. Dra långsamt hanteln mot bröstet och sedan sänka den. Andas ut när du lyfter den och andas in när du går ner. Vissa personer med skolios har krök högre i ryggen. Detta kan hjälpa till att bygga styrka i det området.

Rodd rörelserna kan göras på gym, med användning av en bänk. I den här övningen, du sätter dig ner, dra en kabel med vikt mot dig och sedan ta det tillbaka till utgångsläget. Hemma kan du simulera rader med hjälp av två dörrhandtagen och dra sig mot kanten av dörren och ner.