Skin Cancer Treatment Options

Met moderne behandelmethoden, huidkanker is vrij gemakkelijk en snel verwijderd. Chirurgie is de meest voorkomende verloop van de behandeling van huidkanker, maar uw arts kan ook bespreken actuele chemotherapie, radiotherapie en fotodynamische therapie met u. Alle behandelmethoden zijn vrij verschillend, dus het is belangrijk om een ​​volledig begrip van wat elke behandeling met zich meebrengt voor het ondergaan van de procedure.

Chirurgie

Enkele van de meest populaire ingrepen voor huidkanker zijn excisional huid chirurgie en Mohs chirurgie. Excisie chirurgie is de meest voorkomende behandeling van huidkanker chirurgie. Tijdens een excisie chirurgie, een chirurg verdooft de stippellijn verwijdert de groei huid met behulp van een scalpel. Een monster van de huid rond de groei wordt ook genomen voor testen om de kanker niet verspreid waarborgen. Tijdens een Mohs chirurgie, wordt het gebied verdoofd en een chirurg scheert weg lagen van de huid. De chirurg onderzoekt de lagen onder een microscoop en blijft scheren lagen afstand tot kankercellen niet meer worden waargenomen onder de microscoop.

Topical Chemotherapie

Topische chemotherapie heeft vaak de vorm van lotions en crèmes. Topical chemotherapie wordt vaak aanbevolen als de huidkanker bestrijkt een groot gebied of als de arts houdt het vinden van nieuwe vormen van kanker. Topische chemotherapie gebruikt antikankergeneesmiddelen fluorouracil en imiquimod, die effectief is bij de behandeling van zowel basale cel en plaveiselcel kankers. Deze crèmes zijn meestal een of twee keer per dag aangebracht gedurende enkele weken.

Straling

Radiotherapie maakt geconcentreerd, hoog energetische straling te richten en te vernietigen kankercellen met behulp van een machine. Radiotherapie behandelt zowel squameuze en basale cel kankers. Radiotherapie is de meest voorkomende behandeling van huidkanker maar wordt gebruikt als een operatie niet mogelijk is of kanker terugkeert na operatie.

Fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie maakt gebruik van een combinatie van geneesmiddelen en lichttherapie huid kanker. Fotosensibiliserend chemisch of een chemische stof die de cellen lichtgevoelig maakt, wordt ofwel aangebracht in een crème of rechtstreeks geïnjecteerd in het lichaam. De chemische blijft in abnormale cellen langer dan gezonde cellen en na enkele dagen, wordt het gebied blootgesteld aan een bijzondere golflengte van licht, de abnormale vernietigen kankercellen.

Biologische therapie

Biologische therapie is een behandeling van huidkanker, dat momenteel in ontwikkeling is. Medicijnen zoals interferon, voor immunotherapie worden bestudeerd om te bepalen of ze kunnen worden gebruikt om zowel niet-melanoom en melanoma kankers. Imiquimod, ook gebruikt in topische chemotherapie wordt getest om te bepalen of de reactie van het immuunsysteem om kanker te verbeteren.