Sjukgymnastik för Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är en smärtsam handled och underarm tillstånd som ofta beror på överanvändning eller repetitiva rörelser. Det uppträder vanligen hos personer som använder datorer eller handverktyg eller arbetar i yrken där det finns konstant och detaljerat arbete med händerna. Även om det kan begränsa din förmåga att arbeta och utföra vardagliga aktiviteter, kan arbeta med en sjukgymnast hjälpa dig att lära sig färdigheter för att hantera detta tillstånd.

Motion

En sjukgymnast kan lära dig specifika övningar som hjälper att minska dina symtom och återfå styrka och rörelseomfång. Din terapeut kommer att hjälpa dig att lära dig att använda dina händer utan att förvärra tillståndet. Enkla finger övningar, handled sträckor och arbeta med lera och spackel kan hjälpa.

Kontrast och Paraffin Baths

Din terapeut kan ha du använder en kontrast av varmt och kallt vattenbad för att lindra symptomen. Dessutom kan varma paraffin bad hjälper till att slappna av musklerna i handen. Dessa tekniker kan bidra till att minska dina symtom så att du kan sträcka ut och motion.

Former

Sjukgymnaster är licensierade att administrera modaliteter såsom ultraljud och e-stim. Dessa tekniker kan hjälpa till att förbättra styrka och rörelseomfång, och samtidigt minska smärta, inflammation och stelhet.

Grepp

Det är en enhet som kallas C-Trac som din terapeut kan använda. Denna utforma ger dragkraft till hands för att hjälpa lindra smärta. Om det är till hjälp, kan din terapeut arbeta med dig för att få en enhet som kan användas hemma.

Stagning

Det finns tillfällen då stärkande är hjälpsam och tider då det är kontraindicerat. För mycket stag kan faktiskt försvaga musklerna ytterligare och orsaka mer problem. En sjukgymnast kan hjälpa dig att beställa rätt stag, montera den på rätt sätt och sedan instruera dig i sin rätta användning.