Sjukgymnastik Behandling av Bells pares

Bells pares orsakar tillfällig partiell förlamning av ansiktsmusklerna. Utan behandling sker återhämtning för nästan alla patienter inom ett år och många patienter återhämta sig inom en månad. Många patienter väljer att använda sjukgymnastik behandling för att hjälpa fortsätter sitt tillfrisknande. Om du vill använda sjukgymnastik, kan du välja att prova ansikts övningar, elektrisk stimulering eller båda.

Facial övningar

Patienterna valde oftast ansikts övningar som sin viktigaste formen av sjukgymnastik behandling för Bells pares. Ansiktsmusklerna förtvinar mycket långsamt, så du behöver inte träna för att bibehålla muskler som du skulle för en bruten arm eller ett ben. Istället kommer du använda ansikts övningar för att hålla din hjärna utbildats i vad elektriska impulser som behövs för att styra de olika musklerna i ansiktet. Detta hjälper dig att övergången till att använda dina ansiktsmuskler när du återhämta sig från Bells pares och förlamning går bort.

Facial övningar för Bells pares innebär att göra grundläggande åtgärder med olika muskelgrupper i hela ansiktet. Om du ser en läkare eller sjukgymnast för Bells pares, kommer han att kunna rekommendera specifika övningar lämpliga för din nivå av förlamning. Om inte, försök att tänka på de olika musklerna i ansiktet, och att öva dem från topp till botten. Fåra din panna, höja ögonbrynen, långsamt blinka ögonen, och fortsätter ner till hakan.

När du utför dessa övningar ska du inte anstränger dig eller oroa mycket om om du framgångsrikt slutföra dem alla. Istället utföra övningarna med en förmåga som matchar din naturliga återhämtningen från Bells pares. Kom ihåg att övningarna är att arbeta dig mer än de är avsedda för att arbeta dina muskler. Facial övningar kan förformade hemma. Du bör gå igenom övningarna tre gånger varje dag.

Electrical Stimulation

Vissa läkare rekommenderar att du använder elektrisk stimulering som ytterligare en metod för sjukgymnastik för Bells pares, men andra läkare tror att det gör lite för att hjälpa återhämtningen. Bestäm med din läkare eller terapeut om elektrisk stimulering är rätt för dig. Till skillnad från ansikts övningar som du oftast utför hemma, måste du besöka en terapeut för elektrisk stimulering.

Elektrisk stimulering använder små mängder elektricitet för att aktivera musklerna i ansiktet. Detta gör dina muskler att rycka som om elektriska impulser från hjärnan aktiveras dem. Under de olika stadierna i Bells pares när ditt ansikte är mest förlamad, kan detta vara det enda sättet för dig att aktivera dessa ansiktsmusklerna.