Sinus Wash Recept met zout en bicarbonaat

Commerciële zoutoplossing nasale wast zijn goed, maar zijn duurder dan het maken van uw eigen. Commerciële wast bevatten alleen zout en water zonder natriumbicarbonaat of zuiveringszout. Natriumbicarbonaat wordt de zoutoplossing beter werken als slijm oplosmiddel. Door het maken van je eigen neus wassen, kunt u een oplossing die effectiever is dan de meeste commercieel beschikbare oplossingen te maken.

Isotone oplossing

Isotone nasale wast overeenkomen met de geschatte zoutgehalte van uw natuurlijke lichaamsvloeistoffen. Om een ​​isotone zout en bakpoeder neus wassen, voeg een theelepel zout aan een pint van gedistilleerd water in een kleine fles of pot. Sluit de pot en schud totdat het zout oplost. Voeg een theelepel bakpoeder aan de pot. Zorg ervoor dat u zuiveringszout gebruiken, geen bakpoeder. Schud de pot totdat de baking soda oplost.

Hypertone Solution

Hypertone nasale wast hebben meer zout dan je natuurlijke lichaamsvloeistoffen. Dit recept is een benadering van het natuurlijke zoutgehalte van het zeewater. Hypertone oplossingen kan irriterend zijn bij frequent gebruik, maar werken vaak sneller dan isotone oplossingen. Om een ​​hypertone zout en bakpoeder neus wassen, voeg een theelepel zout aan een pint van gedistilleerd water in een kleine fles of pot. Sluit de pot en schud totdat het zout oplost. Voeg een theelepel bakpoeder aan de pot. Zorg ervoor dat u zuiveringszout gebruiken, geen bakpoeder. Schud de pot totdat de baking soda oplost.

Met behulp van de Spoel

Vul een neti pot of een kalkoen baster met de zoutoplossing. Sta met je hoofd schuin terug over een wastafel. Het doen van een neusspoeling wanneer je onder de douche is een goed idee, omdat je de spoelen in het bad kunt doen voordat je douche. Plaats de tuit van de neti pot of pipet in een neusgat en knijp ongeveer de helft van de vloeistof in uw sinussen. Verwijder de pot of baster en laat uw sinussen uitlekken. Plaats de pot of baster in het andere neusgat en herhaal.