Sinus Medicinering Biverkningar

Sinus mediciner, både receptbelagda och receptfria, har en rad fördelar för behandling av bihåleinflammation. Dessa förmåner dock ibland komma med obehagliga biverkningar. Det är viktigt att lära sig om de eventuella biverkningar av dessa sinus mediciner innan din ta dem. Några vanliga sinus läkemedel är antibiotika, avsvällande medel, mukolytika, nasala kortikosteroider och antihistaminer.

Antibiotika

Några välkända varumärken är Amoxil, Trimox, Augmentin, Omnicef, Avelox och Septra.

Antibiotika hjälpa döda bakterier och stoppa bihåleinflammation från utvecklas till en mer allvarlig komplikation. Använder många antibiotika kan emellertid orsaka vissa typer av bakterier blir resistenta. Som ett resultat kommer du att behöva mer kraftfulla och förmodligen dyrare antibiotika för att slå ut dessa bakterier. En annan nackdel av antibiotika är att de också förstör den vänliga bakterier i din luftvägarna, vilket kan leda till jäst och svamp överväxt i din nasal passage. Några andra möjliga biverkningar av sinus antibiotika upprörd mage, illamående och diarré.

Avsvällande

Några välkända varumärken är Actifed, Alvedon Kallt och Sinus, Tylenol Sinus, Afrin nässpray och Sinex nässpray.

Sinus avsvällande medel finns i två former: oral medicin och nässpray. Båda dessa kan möjligen orsaka allvarliga biverkningar. Den orala formen kan orsaka oro, sömnlöshet, urinretention och oregelbunden hjärtrytm. Den avsvällande spray är säkrare att använda, även om vissa personer kan uppleva en tillfällig stickande eller brännande känsla i näsan efter att ha använt den. Om du överanvändning av nässpray, kommer det att bli verkningslösa eller till och med förvärra trafikstockningar, som är känd som "rebound effekt."

Mukolytika

Några välkända varumärken är Erdostin, Mucotec, Guiatuss och Mucomyst.

Mukolytika inte ofta för att behandla bihåleinflammation, men ibland läkare kan ordinera dem till patienter som har en massa slem i lungorna och nasal passage. Mukolytika hjälper tunna slem, så att patienten kan hosta upp ur lungorna lättare. De eventuella biverkningar av mukolytika är milda magbesvär, trötthet, illamående och tryck över bröstet.

Nasal Kortikosteroider

Några välkända varumärken är Nasarel, Nasonex, Beconase AQ och Veramyst.

De är också kända som nasala steroid sprayer, som effektivt kan lindra nästäppa, orsakade av rinit eller hösnuva. De hjälper till att minska inflammation och gör slemhinna i näsan reagerar mindre allvarligt för allergener. De eventuella biverkningar av nasala kortikosteroider är en stickande eller brännande känsla i näsa, huvudvärk, nysningar och näsblod.

Antihistaminer

Några välkända varumärken är Claritin, Alavert och Benadryl Allergy.

Antihistaminer är inte idealiska för behandling av bihåleinflammation, eftersom de torkar ut slem i näshålan och göra det lättare för bakterier att föröka sig. Den enda gången du ska använda antihistaminer för att lindra problem med bihålorna är när du har svåra allergier. Eventuella antihistamin biverkningar är dåsighet, magont, huvudvärk, yrsel och aptitlöshet.