Single Vs. Dual Pacemaker

Single Vs.  Dual Pacemaker

Zowel enkele als dubbele pacemakers zijn ontworpen om een ​​normaal hartritme te ondersteunen wanneer het hart krijgt te traag. Single pacemakers stimuleren slechts één kamer van het hart; dual pacemakers stimuleren twee.

Voordelen

Pacemakers worden vooral gebruikt om hartritmes die te langzaam of te onregelmatig zijn te corrigeren. Deze hartritmestoornissen kunnen veroorzaken symptomen als flauwvallen, duizeligheid, zwakte en kortademigheid.

Kenmerken

Alle permanente pacemakers bestaan ​​uit een pulsgenerator, de kleine titanium bevattende de elektronica, de batterij en één of meer leidingen. Single-kamer apparaten hebben één lood, terwijl twee-kamer-apparaten hebben twee, een voor elke kamer van het hart.

Functie

Eenkamer pacemakers kan ofwel de bovenste kamer, het atrium, of de onderste kamer, het ventrikel stimuleren. Dual pacemakers stimuleren beide. Behalve voor bepaalde gespecialiseerde apparaten, alle pacemakers stimuleren van de kamers van de rechterkant van het hart.

Soorten

Externe pacemakers, normaal gebruikt voor tijdelijke pacing na hartoperatie, kan zowel single- of dual-chamber. Ze vergelijkbare leidt tot verbinding met het hart, behalve de tijdelijke leidingen extern aangesloten. Externe pacers zijn meestal voor in-gebruik in het ziekenhuis.

Overwegingen

Één kamer permanente pacemakers zijn eenvoudiger en goedkoper om te produceren, maar volgens studies van de Europese casuïstiek gepubliceerd in Europace in 2006 en in het Journal of Cardiovascular Medicine in 2008, zijn de extra kosten van de dubbele pacemakers opwegen tegen de voordelen voor de gezondheid, vooral een vermindering van de complicaties op lange termijn.