Side Effects of Radiation Kanker

Bestraling kankerbehandeling is een lokale therapie, waardoor de bijwerkingen zijn afhankelijk van de plaats van de kanker, de algemene gezondheid en andere behandelingen u ontvangt. Korte-termijn bijwerkingen van de behandeling kunnen optreden binnen enkele weken, terwijl de effecten op lange termijn mogelijk niet voor maanden of zelfs jaren later.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een vaak voorkomende bijwerking die kan fluctueren van mild tot ernstig wanneer het ondergaan van bestraling. Het vinden van manieren om te mediteren, te ontspannen en in evenwicht te brengen van een meer gematigde schema zijn sleutels tot het verminderen van de stress vermoeidheid kan veroorzaken.

Haaruitval

Haaruitval is een van de meest bekende bijwerkingen van bestraling; Dit gebeurt echter alleen ter plaatse te behandelen. Alleen personen die bestralingstherapie behandelingen om hun hoofd moeten haar te verliezen in dat gebied; haargroei hervat nadat u de behandeling te voltooien.

Huidirritatie

Huid zich over het gebied wordt behandeld kan rood en geïrriteerd binnen enkele weken na het begin van de behandeling te worden; het gebied kan droog worden, en peeling kan optreden. Vermijd crèmes en lotions die agressieve chemicaliën bevatten, om de irritatie te voorkomen dat zich verspreidt.

Oesofagitis

Ontsteking van uw slokdarm en slijmvliezen kan optreden als u bestraling krijgt in je borst / longen gebied. Dit kan de keel pijn, hoesten en moeilijk slikken veroorzaken. Deze effecten verdwijnen meestal enkele weken na de behandeling.

Bloedbeeld

Mensen ontwikkelen zich zelden een laag bloedbeeld, of lage niveaus van bloedplaatjes. Dit effect is waarschijnlijk gebeuren tijdens het ontvangen van chemotherapie als aanvulling op bestraling. Een laag aantal bloedcellen kan uw behandelingen vertragen.