Side Effects of Radiation Cancer

Hoogfrequente straling veroorzaakt bepaalde veranderingen in je lichaam die kunnen leiden tot kanker. Ioniserende (zoals x-stralen en gammastralen) en ultraviolette straling (blootstelling aan de zon), en degenen die zijn blootgesteld aan de hoogste doses, hebben de hoogste kans om te worden uitgevoerd, volgens de American Cancer Society.

Organen Getroffen door de straling

Ioniserende straling kanker veroorzaakt op veel van je organen. De meest gevoelige delen van het lichaam aan straling is de schildklier en beenmerg Volgens de American Cancer Society. De minst getroffen zijn de nieren, de blaas en de eierstokken. Darmkanker is ook gekoppeld aan straling.

Longkanker

Klein-cellige longkanker komt vaker voor mijnwerkers in uraniummijnen. Voor degenen die door een atomaire explosie ging, het percentage van het ontwikkelen van longkanker is 50 procent hoger, zoals de American Cancer Society.

Radiation Therapy Cancer

Als je straling op een deel van je lichaam, zijn uw kansen op de secundaire primaire tumoren steeg in dat deel van uw lichaam. Twee van dergelijke kankers zijn schildklier en early-onset borstkanker.

Het behandelen van de ziekte van Hodgkin

De behandeling voor de ziekte van Hodgkin is lage stralingsdoses. Dit wordt toegepast op vele delen van uw lichaam. Mensen die deze behandeling kregen werden op een hoger risico op secundaire primaire tumoren ontwikkelen gezet.

Genetica

Verschillende erfelijke vormen van kanker, zoals retinoblastoom ertoe leiden dat u te zijn op een hoger risico op het ontwikkelen van osteosarcoom, een vorm van botkanker. Mensen met de huidkanker nevoid basaalcelcarcinoom syndroom, worden gebracht op een hoger risico voor de basale cel kanker, per Science Daily.