Side Effects of Radiation Behandeling op de hersenen

Elk jaar, ongeveer 22.000 nieuwe gevallen van hersenkanker zijn gediagnosticeerd in de Verenigde Staten, volgens de National Cancer Institute. Hoewel bestraling vaak succesvol vernietigen hersentumoren, radiotherapie op de hersenen draagt ​​ook een risico op bijwerkingen.

Soorten Side Effects

Mogelijke bijwerkingen van bestraling op de hersenen onder andere haaruitval, irritatie van de huid, vermoeidheid, gehoorproblemen, misselijkheid, braken en veranderingen in eetlust, volgens de Amerikaanse Brain Tumor Association. Als straling zorgt ervoor dat je hersenen op te zwellen, andere bijwerkingen zijn mogelijk, zoals hoofdpijn, problemen met het geheugen en moeite met spreken.

Time Frame

Terwijl sommige kunnen direct na de behandeling te ontwikkelen, veel bijwerkingen van bestraling om je hersenen tot twee weken de tijd om te ontwikkelen, volgens Radiologie Info. De meeste bijwerkingen verdwijnen na behandeling eindigt, maar sommige bijwerkingen niet plaatsvinden totdat een tot twee jaar na de behandeling.

Haaruitval en huidirritatie

Het snijden van uw haar kort, het omschakelen naar kussenslopen en een baby kam satijn en alleen met behulp van een kleine hoeveelheid van de baby shampoo kan helpen bij het minimaliseren van haaruitval en irritatie van de huid, veroorzaakt door bestraling van de hersenen.

Medicatie ter behandeling Side Effects

Als hersenen zwelling of oedeem optreedt, corticosteroïden medicijnen kunnen de ontsteking verminderen en de symptomen verminderen, volgens de Amerikaanse Brain Tumor Association. Er zijn ook voorgeschreven medicijnen beschikbaar om u te helpen de symptomen van misselijkheid en braken te verminderen.

Risico's

In sommige gevallen, bestraling van de hersenen leidt tot dood van gezonde hersencellen, die ernstige bijwerkingen produceert jaar na de behandeling, zoals beroerte-achtige symptomen, geheugenverlies en verminderde cognitief functioneren, volgens de American Cancer Society. Zelden bestraling leidt tot de ontwikkeling van een secundaire tumor latere leeftijd hersenen.