Side Effects of Radiation Behandeling om Meningioma

Elk jaar, ongeveer 13.000 Amerikanen zijn gediagnosticeerd met mengiomas, volgens de Brain Science Foundation. Een mengioma is een vorm van kanker die de buitenste lagen die de hersenen omringen beïnvloedt.

Achtergrond

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling meningiomen, maar in sommige gevallen, de grootte en plaats van de tumor maakt het onbruikbaar. In dergelijke gevallen, artsen gebruiken bestralingen om de tumorcellen te vernietigen, maar dit veroorzaakt een aantal bijwerkingen.

Soorten Side Effects

Bijwerkingen van de hersenen straling behandelingen omvatten haaruitval, gehoorproblemen, misselijkheid, vermoeidheid, braken, verlies van eetlust, moeite met spreken, geheugenverlies en hoofdpijn. Droogheid, jeuk en irritatie van de huid rond je oren of de hoofdhuid is ook mogelijk.

Time Frame

De bijwerkingen van bestraling meningeomen niet onmiddellijk na de behandeling ontwikkelen. In feite is het mogelijk om bijwerkingen te starten tot twee weken na bestraling, volgens de American College of Radiology.

Risico's

In sommige gevallen, bestralingen voor meningioma veroorzaken oedeem of zwelling van de hersenen die kan leiden tot convulsies. Waarschuwingssignalen van oedeem omvatten ernstige hoofdpijn en intense druk in je schedel.

Oplossing

Een evenwichtige voeding en voldoende rust te helpen beperken de bijwerkingen van radiotherapie, volgens de American Cancer Society. Praat met uw arts over shampoos, crèmes en andere behandelingen voor de huid voor je hoofdhuid of oren die niet zijn waarschijnlijk de irritatie veroorzaakt door bestraling meningioma verergeren.