Siberische Ginseng Vs. Koreaanse ginseng

Siberische Ginseng Vs.  Koreaanse ginseng

Eeuwenlang hebben Oosterse culturen gebruikt Siberische en Koreaanse ginseng om de behandeling van stress, meer energie geven en aan te scherpen mentale scherpte. Hoewel beide kruiden zijn ginseng genoemd, ze behoren tot verschillende families van planten en hebben verschillende actieve ingrediënten.

Fundamentele verschillen

Koreaanse ginseng, een echte ginseng plant, bevat ginsenosiden, chemicaliën die worden verondersteld om te werken met de adrenaline klieren en het immuunsysteem om vermoeidheid te bestrijden en weerstand op te bouwen. Eleuthero, de werkelijke naam van de plant bekend als Siberische ginseng, bevat eleutherosiden dat ook verbetering van de immuniteit en helpen de adrenaline klier strijd stress.

Pathologische Voordelen

Studies hebben aangetoond Koreaanse ginseng vermindert bloedsuiker en kan nierbeschadiging herstellen, waardoor het een veelbelovende behandeling voor diabetes. Onderzoek naar eleuthero suggereert het kruid helpt bij het herstel van de ziekte door de versterking van de nieren 'vermogen om giftige stoffen te bestrijden. Beperkt onderzoek suggereert ook eleuthero kunnen kankerpatiënten beschermen tegen chemicaliën gebruikt bij chemotherapie en blootstelling aan straling.

Doses en Side Effects

Kruidendokters raden een dagelijkse dosis van 200 tot 400 milligram voor zowel de Koreaanse ginseng en eleuthero. Beide zijn in capsulevorm. Bijwerkingen kruiden die zo mild en omvatten slapeloosheid, misselijkheid, diarree en vaginaal bloeden.