Siberische Ginseng Voordelen

Siberische Ginseng Voordelen

Siberische ginseng is niet helemaal ginseng. Sterker nog, het komt van een plant genaamd Eleutherococcus senticosus, die wordt aangeprezen als het hebben van vele voordelen voor de gezondheid. Je kunt supplementen gemaakt van deze plant te kopen, en u zult willen ervoor zorgen dat het label geeft aan dat het is gemaakt van E. senticosus, als werkelijke ginseng komt uit een ander geslacht van planten in totaal, en is niet bekend voor het feit dat zo veel gezondheidsproblemen voordelen. U vindt er ook Siberische ginseng als eleuthero markt gebracht. Het deel van de plant die in deze toeslag de wortels die zijn gedroogd en tot een fijn poeder. U kunt Siberische ginseng supplementen vinden op bijna elke natuurvoedingswinkel.

Brain Function

Een van de meest populaire toepassingen voor Siberische ginseng is om geheugen te verbeteren. Het is gebruikt in de Chinese geneeskunde jaren daarvoor, onder anderen. Er zijn meerdere studies die verbeterde cognitieve functie aan te tonen in mensen die aangevuld met Siberische ginseng geweest. Wellicht om deze reden is een van de supplementen momenteel beschouwd als een manier om Alzheimer patiƫnten te cognitieve verbetering.

Immune System

Een studie 2001 duidelijk dat Siberische ginseng extract remde de replicatie van verschillende virussen onder laboratoriumomstandigheden. De onderzochte virussen waren menselijk rhinovirus (HRV), respiratoir syncytieel virus (RSV) en influenza A. Dat er sterke aanwijzingen dat de Siberische ginseng een manier om de symptomen van verkoudheid en griep te verminderen kan zijn. Daarom wordt Siberische ginseng ook bestudeerd als antiviraal voor gebruik bij de behandeling van HIV.

Siberische ginseng is aangetoond dat een anti-inflammatoire werking, waardoor het nuttig enkele individuen in de behandeling van artritis.

Energie Niveau

De Chinezen ook gebruikt Siberische ginseng om boost energie niveaus te helpen. Deze dagen, mensen gebruiken het om het verbeteren van de fysieke conditie, zowel tijdens het sporten en voor de dagelijkse activiteiten. Anekdotisch bewijs suggereert dat Siberische ginseng ook kan helpen verlichten een deel van de energie problemen in verband met het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Kanker

Siberische ginseng extract is aangetoond dat tumoren krimpen laboratoriumsituatie. Het is niet aangetoond of deze effect buiten het laboratorium kan worden overgedragen. Op dit moment zijn geen dierstudies gedaan naar dit fenomeen, maar het is een veelbelovende mogelijke behandeling.

Dosering en bijwerkingen

De dosering van Siberische ginseng die moet worden genomen is sterk afhankelijk van uw lichaam chemie en de reden waarom u tot aanvulling. Veel mensen beginnen door het nemen van 500 mg van het gemalen wortel in capsulevorm, en kan de dosering te verhogen als hun lichaam tolereert. Omdat Siberische ginseng heeft energieproducerende eigenschappen, het kan nervositeit en slapeloosheid veroorzaken bij sommige personen. Het moet ook worden genomen in de ochtend, toen de energieke effecten welkom zal zijn.

Naast de nervositeit en slapeloosheid, mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag en hoofdpijn. Om deze reden, moeten individuen die beginnen te vullen met Siberische ginseng beginnen bij lage doses.

Interacties tussen geneesmiddelen zijn zeldzaam, maar kan Siberische ginseng een additief effect van digoxine hebben en mag niet worden ingenomen met die medicatie.