Siberische Ginseng Informatie

Siberische Ginseng Informatie

Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus) bevat het ingrediënt eleutheroside, waarvan wordt gedacht dat immuniteit bevorderen. Het is slechts in de verte verwant aan de Amerikaanse en Aziatische ginseng. Het is van oudsher gebruikt om de immuniteit te stimuleren, verkoudheid en griep te voorkomen en energie te verhogen.

Toepassingen

Siberische ginseng wordt traditioneel gebruikt om de griep en verkoudheid te behandelen. Het is ook gebruikt om virale herpes infecties te behandelen, om mentale alertheid en fysieke uithoudingsvermogen te verhogen, en sociaal functioneren en geestelijke gezondheid te verbeteren.

Siberische Ginseng Plant

Siberische ginseng is inheems struik in Siberië en het Verre Oosten. Het groeit zo groot als 10 meter, en is een stekelige plant met lange takken. Het bloemen in geel-of-violet gekleurde clusters, en produceert donkere, ronde bessen. De wortel, dat is het deel van de plant gebruikt voor medische doeleinden, bruin en houtachtige.

Vormen van Siberische Ginseng Supplement

Als aanvulling wordt Siberische ginseng beschikbaar gedroogd, bestemd voor thee, als een tinctuur en bij uittreksel in pil of vloeibare vorm. Het is beschikbaar voor aankoop online of in de goed gevulde natuurlijke gezondheid winkels.

Waarschuwingen

Siberische ginseng wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt gebruikt zoals voorgeschreven door een arts, drogist of voedingsdeskundige. Het kan echter een aantal milde bijwerkingen veroorzaken en mag niet worden ingenomen door mensen met een hoge bloeddruk, slaapstoornissen, of door zwangere of zogende vrouwen.