Shigella flexneri Symptomen

Shigella flexneri Symptomen

Er zijn verschillende soorten Shigella bacteriën die shigellosis veroorzaken: Shigella sonnei, Shigella flexneri en Shigella dysenteriae. Slechte hygiëne, besmet voedsel en water veroorzaken uitbraken van shigellosis. Shigella verspreidt zich snel in drukke plaatsen, zoals kinderdagverblijven. Shigella sonnei en Shigella flexneri veroorzaken de meeste gevallen van shigellose in de VS Deze twee stammen dezelfde symptomen veroorzaken en kunnen alleen worden geïdentificeerd door kruk-cultuur proeven.

Primaire Symptomen

Het eerste symptoom van shigellosis is diarree. De eerste stoelgang is meestal groot en waterig. Later stoelgang misschien kleiner geworden en bloed en slijm bevatten. Het kan gepaard gaan met misselijkheid en braken. In zeldzame gevallen kan een besmette persoon geen symptomen, maar nog steeds is besmettelijk.

Andere symptomen

Onder andere symptomen van shigellosis zijn hoge koorts, verlies van eetlust en buikkrampen. Ernstige gevallen kunnen epileptische aanvallen, een stijve nek, hoofdpijn en verwarring. In sommige gevallen, Shigella flexneri syndroom van Reiter veroorzaakt, ook wel terugwerkende artritis. Deze stam van Shigella bacteriën verantwoordelijk voor symptomen als pijnlijke gewrichten, oogirritatie en pijnlijke urineren, die zich in ongeveer twee procent van de gevallen. Uitdroging als gevolg van diarree en braken is een punt van zorg. Het kan leiden tot andere ernstige complicaties zoals nierfalen. Kinderen zouden moeten worden opgenomen in het ziekenhuis als koorts meer dan 101 graden Fahrenheit bereikt.

Time Frame

Besmette mensen ontwikkelen zich gewoonlijk de symptomen binnen één tot drie dagen. Het meest voor de eerste symptomen oppervlak op de tweede dag. Shigellose duurt tot zeven dagen. Antibiotica kunnen de lengte van een Shigella infectie en de ernst van de symptomen verkorten.