Shellfish Allergie symptomen

Shellfish Allergie symptomen

Een allergie is een veel voorkomende voedselallergie die levensbedreigend kan worden. Dit komt vooral voor bij volwassenen en oudere kinderen en kan zelfs wanneer de persoon hetzelfde type schelpdier heeft gegeten zonder reactie. Als een persoon heeft een allergie voor een type van schelpdieren, is het waarschijnlijk dat hij zal allergie├źn voor andere soorten hebben ook.

Voorkomende reacties

Voorkomende schelpdieren allergie symptomen zijn netelroos, jeuk, zwelling, piepende ademhaling, verstopte neus, buikpijn, diarree, misselijkheid, braken, duizeligheid, flauwvallen of een tintelend gevoel in de mond.

Ernstige reacties

Ernstige allergie symptomen zijn zeldzaam, maar kan levensbedreigend zijn. Zij omvatten vernauwing van de luchtwegen, shock, snelle pols of verlies van bewustzijn.

Time Frame

De allergie symptomen verschijnen meestal binnen een paar uur tot een paar dagen na de schelpdieren wordt verbruikt.

Foods te vermijden

Mensen die allergisch zijn voor schaaldieren moet abalone, mosselen, kokkels, schelp, krab, rivierkreeft, kreeft, weekdieren, mosselen, inktvis, oesters, coquilles, garnalen, slakken en inktvissen te voorkomen.

Preventie

Een allergische reactie schelpdieren kunnen worden vermeden door het lezen van etiketten te zien of het product bevat schaaldieren.

Be Prepared

Een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg kunnen injecteerbare epinefrine in gevallen van ernstige allergische reacties te schrijven. Een medische alert armband kan worden gedragen om personeel van de hulpdiensten van de aandoening te waarschuwen.