Shampoo & irritatie van de hoofdhuid

Shampoo & irritatie van de hoofdhuid

Irritatie van de hoofdhuid is een relatief veel voorkomende probleem. Veel mensen lijden aan problemen zoals seborrheic dermatitis, die roos, hoofdhuid ringworm en psoriasis veroorzaakt. Allergieën kunnen ook leiden tot de hoofdhuid geïrriteerd. Speciale shampoos zijn een veel voorkomende behandeling voor geïrriteerde hoofdhuid, maar ze kunnen soms ook een reden dat de hoofdhuid geïrriteerd raakt zijn.

Dermatitis

Dermatitis is een huidaandoening die zorgt ervoor dat de huid ontstoken en jeukende. Seborroïsch eczeem of roos, van invloed op de hoofdhuid, en komt het meest voor bij tieners. Er zijn aanwijzingen dat dit kan worden veroorzaakt door gist in de huid, maar dit is niet definitief bewezen het geval te zijn. Seborrheic dermatitis van de hoofdhuid kan een oorzaak van roos en behandeld met anti-seborrheic shampoos. Deze shampoos bevatten gewoonlijk zinkpyrithion of serenium sulfide om de aandoening te bestrijden.

Psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening die rode, jeukende huiduitslag veroorzaakt op de huid. Seborrheic psoriasis op de hoofdhuid en kan bijzonder moeilijk te behandelen. Psoriasis shampoos moet teer of salicylzuur bevatten. Het schrobben een gebied van de scalp aangetast door psoriasis te hard tijdens het wassen kan de aandoening verergeren.

Hoofdhuid ringworm

Hoofdhuid ringworm, of tinea capitis, is een schimmelinfectie die de hoofdhuid beïnvloedt. Het kan kale plekken, letsels en jeuk in de hoofdhuid. Het komt vaker voor bij kinderen, maar kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden. Hoofdhuid ringworm kunnen worden behandeld met shampoos die ketoconazol of selenium sulfide hebben.

Shampoo Irritant

In incidentele gevallen is de oorzaak van de irritatie van de hoofdhuid is shampoo zelf. Als dit gebeurt is het waarschijnlijk omdat de meeste shampoos bevatten ofwel een ingrediënt genaamd natriumlaurylsulfaat (SLS) of een zogenaamde natriumlaurethsulfaat (SLES). Deze ingrediënten zijn irriterend, en worden gebruikt in medische studies om huidirritatie veroorzaken zodat het kan worden behandeld met experimentele behandelingen. Als u problemen ondervindt irritatie van de hoofdhuid, dat lijkt geen reden hebben kan het zijn dat u slecht reageert op SLS of SLES niveaus in uw shampoo en moet op zoek naar een met minder.

Overwegingen

Zoals met alle medische aandoeningen, is het belangrijk om uw arts te raadplegen om de oorzaken van irritatie van de hoofdhuid te identificeren. Uw arts moet dan in staat zijn om u te vertellen wat shampoos zijn best om uw aandoening te behandelen.